‘Blind Gekocht’: Voor de eerste keer is een koppel volledig overtuigd bij eerste bezoek

Blind Gekocht is nu al enkele weken ver en we hebben al heel wat teleurgestelde huisbezoeken gezien. Veel deelnemers zijn bij het eerste huisbezoek nog niet helemaal overtuigd van het potentieel van het pand. Maar Jan en Kim zijn dat duidelijk wel. Zij maakten de heel moeilijke beslissing om hun droomhuis te verlaten en op zoek te gaan naar een huis dat beter aangepast is aan de noden van hun zoontje Thor.

In Blind Gekocht passeren er geregeld emotionele verhalen. Maar dat van Jan en Kim is extra moeilijk. Ze verbouwden hun droomhuis, maar kunnen daar niet blijven wonen. Hun vijfjarige zoontje Thor lijdt aan een zeldzame aandoening, waardoor hij evenwichtsproblemen heeft. Daardoor is hun woning niet veilig genoeg. Kinga en Bart stonden voor een moeilijke zoektocht, maar konden uiteindelijk toch een woning vinden die aan alle eisen voldoet.

Jan en Kim

Vandaag kregen Jan en Kim hun nieuwe woning voor de eerste keer te zien. Het gaat om een ietwat verouderde woning, maar wel met grote ruimtes en een ruime tuin zonder niveauverschillen waar Thor makkelijk kan spelen. Jan en Kim slagen er goed in om door het oude behang heen te kijken en zien vooral het potentieel van het huis.

Het enige waar ze niet helemaal van overtuigd zijn, is de very eighties badkamer, waarin zowat alles beige is en Jan met moeite onder de douche kan staan. Maar waar andere deelnemers meteen veronderstellen dat “ze er wel een nieuwe badkamer in zullen steken”, zien we bij Jan en Kim een heel andere reactie. Kim zegt zo: “Dit mag er wel uit, maar hier gaat geen budget voor zijn. Maar kijk, als het dit dan is waar we moeten mee leven, dan kan ik hier wel mee leven. Dit is functioneel. De prioriteit is de benedenverdieping en de rest is mooi meegenomen.” Kinga en Bart zijn duidelijk ook blij met de mooie woorden van Jan en Kim en zijn er zelfs zichtbaar door geëmotioneerd.

Bekijk hier nog eens het fragment waarin Jan en Kim hun nieuwe woning voor het eerst te zien krijgen:

Blind Gekocht is elke donderdag om 21 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.be.

Meer
Lees meer...