‘Blind Getrouwd – Het Vijfde Huwelijk’: Zo blikt Karen vooruit op het avontuur

Het achtste seizoen van Blind Getrouwd zit er zo goed als op, maar toch hebben we nog een huwelijk te goed. Op VTM GO kan je vanaf maandag namelijk kijken naar Blind Getrouwd – Het Vijfde Huwelijk. Daarin volgen we het eerste huwelijk tussen twee vrouwen uit het programma, iets waar Karen alvast heel enthousiast over is.

Afgelopen zomer kondigden de makers van Blind Getrouwd aan dat er mogelijk een soort spin-off van het programma zou volgen op VTM GO. Er waren namelijk drie geschikte kandidaten geselecteerd voor wie nog niet de perfecte match was gevonden. De zender lanceerde daarom een oproep.

Eerste lesbische koppel in Blind Getrouwd

Op die oproep kwamen heel wat reacties en uiteindelijk bleek daarbij de perfecte match te zitten voor Karen. Zij stapt dus in het huwelijksbootje met iemand die ze op voorhand nog nooit heeft gezien. Daarmee vormen zij het eerste lesbische koppel uit Blind Getrouwd in Vlaanderen.

“Ik begrijp dat. Voor mij was het ook nooit gemakkelijk om iemand te vinden. Maar het is goed dat het toch is gelukt. Om het verder te normaliseren, en andere vrouwen die in de knoop liggen een duwtje te geven”, zegt Karen daar zelf over in Het Nieuwsblad. “De eerste keer dat ik verliefd was op een meisje was in het derde middelbaar. Maar eigenlijk wist ik het al vroeger, zonder dat ik erbij stilstond. Ik vertelde het meteen aan mijn vrienden, ouders en broer, en iedereen reageerde heel goed. Ik heb nooit negatieve reacties gekregen. Het is doodzonde dat er nog steeds meisjes en vrouwen zijn bij wie dat wel zo is.”

Spannend

Karen is al een tijdje single en schreef zich zelfs al driemaal in voor Blind Getrouwd. Ze is dan ook heel enthousiast dat ze nu eindelijk mag deelnemen. “Natuurlijk koester je vooraf hoop, maar ik liet het op me afkomen. De kans is altijd groter dat ze geen match vinden voor jou. Maar door Het Vijfde Huwelijk wist ik dat er plots een veel grotere kans was omdat we maar met drie kandidaten waren. Ik beschermde mezelf wel. Toen mijn vrienden en familie na de oproepvideo erover spraken alsof er al een match voor me gevonden was, dan zei ik: ‘Neen, niets is zeker’. Tot ze me terugbelden. Dat kwam ferm binnen. Er ging zo veel door mijn hoofd, maar uiteraard was ik opgelucht en blij.”

“Ik had drie jaar een relatie, tot in 2018. Door bepaalde gebeurtenissen was het vertrouwen weg en had ik tijd voor mezelf nodig. Geen gemakkelijke periode. Ik genoot er wel van om te doen wat ik wilde, zoals voetballen. Maar gaandeweg was er weer ‘iets’ welkom in mijn leven. Tinder is niks voor mij, ik leer liever iemand spontaan kennen. Maar ik durf ook zotte dingen doen. Blind Getrouwd is misschien een sprong, maar ook spannend. En ik geloof dat, als je jezelf smijt, er positieve dingen uit komen”, besluit Karen.

Blind Getrouwd – Het Vijfde Huwelijk gaat van start op maandag 27 november om 22 uur op VTM GO.

Meer
Lees meer...