Bodyguard die Lionel Messi overal volgt (ook op het veld) gaat viraal

De eerste maand van Lionel Messi bij zijn nieuwe club Inter Miami is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Niet alleen zijn sportief indrukwekkende prestaties gaan over de lippen, ook zijn bodyguard. Die volgt de Argentijnse wereldster namelijk overal, zelfs tijdens wedstrijden.

Op 8 juni maakte Lionel Messi – na lang speculeren – bekend dat zijn toekomst bij Inter Miami uit de Noord-Amerikaanse competitie MLS lag. De Argentijnse wereldster kreeg van zijn nieuwe ploeg eerst nog even rust en maakte pas op 22 juli zijn debuut. Messi scoorde toen meteen de winning goal en sindsdien brengt hij de ene na de andere topprestatie op de mat.

Lionel Messi is echter niet alleen met zijn doelpunten en assists viraal gegaan … maar ook met zijn bodyguard. De 36-jarige Argentijn wordt namelijk overal gevolgd door zijn persoonlijke lijfwacht. En dat ‘overal’ mag je best letterlijk nemen. Op beelden is namelijk te zien hoe de bodyguard zelfs tijdens wedstrijd met Messi meeloopt langst de zijlijn van het veld.

Yassine Chueko

De bodyguard van Messi blijkt ene Yassine Chueko te zijn. Hij is een voormalige Navy Seal die met het Amerikaanse leger uitgezonden geweest is naar zowel Afghanistan als Irak. Hij is ook actief als kickbokser en MMA-vechter en was daarvoor recent nog in Thailand. Op Instagram heeft Chueko al meer dan 150.000 volgers.

Chueko zou aangeraden zijn door Inter Miami-eigenaar David Beckham himself. Hij is niet als enige verantwoordelijk voor de veiligheid van Messi, maar zou aan het hoofd staan van een team van wel vijftig veiligheidsmensen.

Kijk hier naar de bodyguard van Lionel Messi aan het werk:

Meer
Lees meer...