‘Boer zkt Vrouw’: Boer Stef geeft meer uitleg over onverwachte vertrek van Elien

Een nieuwe week, een nieuwe exit in Boer zkt Vrouw. Na het vroegtijdige vertrek van Jolyn en Katrijn bij Raphaël de voorbije weken was het deze keer aan Stef om iemand te zien vertrekken. Het was Elien die de boerderij voor dag en dauw verliet. Maar volgens Stef zat alles toch net iets anders in elkaar dan is weergegeven op televisie.

De voorbije weken zagen de kijkers van Boer zkt Vrouw al dat deze editie er eentje is met de nodige drama. Enkele weken geleden zagen we zo al hoe twee vrouwen de boerderij van Raphaël verlieten. Nu zag ook melkveeboer Stef een van de drie vrouwen op zijn boerderij vertrekken. Na een avond met hemzelf en de drie vrouwen Leen, Annelore en Elien samen, wilde die laatste namelijk weg. De ochtend erna besloot Elien ook effectief voor het ochtendgloren haar koffers te pakken. Daarop bleef Stef verbaasd achter, tot ze later op de dag toch opnieuw afspraken voor een woordje uitleg.

“Wist dat ze zou vertrekken”

In Het Laatste Nieuws heeft Stef nu meer uitleg gegeven bij die onverwachte wending. “Het verhaal is veel complexer dan in beeld is gekomen. Wij zijn ’s avonds nog in het dorp naar de kermis geweest en hebben onder daar met vier rot geamuseerd. Daarna was er nog een fuif en daar is het een beetje misgelopen”, legt Stef uit.

“Ineens had Elien een klik gemaakt en was ze er niet meer graag. Ze had de indruk dat ik meer naar de andere vrouwen neigde, al had ik zelf die indruk niet. Op die fuif heeft ze mij dan apart genomen om te zeggen dat ze wou vertrekken. Eigenlijk wou Elien toen direct vertrekken, maar ik heb gevraagd om tot de volgende ochtend te wachten om het mooi te kunnen afsluiten. Ik wist dus al dat ze zou vertrekken”, gaat de melkveeboer verder.

Maagklachten

’s Morgens was Elien echter toch heel vroeg vertrokken, maar ook daar is volgens Stef een specifieke reden voor. “Ze had die nacht opnieuw maagklachten gekregen en kon niet slapen. Daarom vertrok ze al bij het ochtendgloren. Ik schrok niet dat ze weg was, maar wel dat ze àl weg was. Volgens mij was haar ziekte trouwens de echte reden van haar vertrek en niet die mindere match tussen ons. Elien voelde zich tijdens haar verblijf op mijn boerderij lichamelijk ellendig. Meteen na haar exit werd ze drie dagen opgenomen in het ziekenhuis, waar een maaginfectie werd vastgesteld. Logisch dat je op zo’n moment liever met je gezondheid bezig bent en niet met een date of mogelijke partnerkeuze. Dus: no hard feelings“, verduidelijkt Stef in Het Laatste Nieuws.

Boer zkt Vrouw is elke zondag om 19.55 uur te zien op VTM. 

Meer
Lees meer...