‘Bridgerton’: Vingerdetail in koetsscène werd geïmproviseerd door acteur Luke Newton

Er is een scène in het derde seizoen waar fans van Bridgerton niet over kunnen ophouden. We hebben het natuurlijk over de koetsscène helemaal op het einde van de vierde aflevering. Een klein detail dat geen enkele fan ontgaan is, is de manier waarop Colin de jurk van Penelope terug over haar schouder legt en nu deelt acteur Luke Newton dat hij dit improviseerde.

Het eerste deel van het derde seizoen van Bridgerton staat ondertussen al meer dan een week op Netflix. Daardoor hebben alle fans de vier afleveringen wellicht al gezien en weten ze ook precies waar we het over hebben wanneer we spreken over “de vingers van Colin Bridgerton”. En dat moment stond eigenlijk niet in het script.

De vingers

Het eerste deel van het derde seizoen van Bridgerton eindigde met een stomende scène tussen Colin Bridgerton (Luke Newton) en Penelope Featherington (Nicola Coughlan). Aan de stomende actie van Colin en Penelope komt abrupt een einde, wanneer de koetsier stopt en hen laat weten dat ze bij het huis van de Bridgertons zijn aangekomen. Op dat moment moeten de twee zich even fatsoeneren voor ze weer naar buiten kunnen gaan. Colin helpt Penelope daarbij een handje door haar mouw opnieuw over haar schouder te leggen. Hij doet dat echter op een ietwat bijzondere manier, zonder zijn wijs- en middelvinger te gebruiken.

Wie gezien heeft wat er hieraan voorafging, weet natuurlijk precies waarom hij die twee vingers niet gebruikt. Het moment ging al snel viraal op sociale media, waarbij een fan ook aan regisseur Andrew Ahn vroeg wiens idee dit was. De regisseur antwoordde met een interessant weetje: “Ik wilde dat ik de eer kon opstrijken voor dit ongelofelijke moment van … fysieke authenticiteit. Maar ik heb hier niet in gestuurd. Dit was allemaal het idee van Luke Newton!”.

In een later interview met Luke Newton en Nicola Coughlan kwam dit onderwerp nog eens ter sprake. Nicola vertelt daarbij dat ze online zag hoe mensen spraken over “de vingers”. Ze vraagt daarbij of Luke dit bewust deed. “Ja, het komt allemaal uit mijn hoofd”, bevestigt Luke. Waarbij duidelijk wordt dat Nicola hier even verbaasd over is als wij.

Bekijk de tweet van regisseur Andrew Ahn hier:

Bekijk het fragment met Luke Newton en Nicola Coughlan hier:

Het tweede deel van het derde seizoen van Bridgerton verschijnt op donderdag 13 juni op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...