Left Right
scrollTop top

Drie broertjes laten zich bijten door zwarte weduwe “om Spider-Man te worden”


Spider-Man Zwarte Weduwe
© Spider-Man

Superhelden zijn overal. En Marvels Spider-Man is misschien wel één van de bekendste van de soort. Het alter ego van Peter Parker heeft dan ook gigantisch veel fans. Ook kleine kinderen, die er alles aan zouden doen om net als hun grote held superkrachten te krijgen. Zelfs zich laten bijten door een zwarte weduwe, één van de gevaarlijkste spinnen ter wereld.

De wereld zoals we die kennen zou helemaal anders zijn zonder de superhelden van (onder andere) Marvel. Die superhelden hebben gigantisch veel fans, waaronder ook heel jonge kinderen. En die fascinatie heeft soms serieuze gevolgen.

In plaats van superkrachten …

Zo hebben drie jonge Boliviaanse kinderen zich bewust laten bijten door een spin, omdat ze net zoals Spider-Man superkrachten wilden krijgen. In de verhalen van Marvel (en later Sony) leerden ze namelijk Peter Parker kennen, die door een beet van een radioactieve spin plots superkrachten krijgt.

De broertjes van 8, 10 en 12 jaar oud, waren geiten aan het hoeden toen ze plots een spin zagen. Ze hitsten het dier zodanig op met een stok, dat het hen alle drie beet. Waar ze geen rekening mee hadden gehouden in hun ‘plan’, was dat de spin in kwestie een zwarte weduwe was.

De meesten onder ons weten dat de zwarte weduwe (niet te verwarren met Black Widow uit de welbekende Marvel-films en -comics) één van de gevaarlijkste spinnen ter wereld is. Het gif van het dier is maar liefst vijftien keer zo krachtig als dat van een ratelslang.

… naar het ziekenhuis

Toen de moeder haar kinderen al huilend aantrof, besefte ze dat er iets niet in orde was. Ze bracht de broertjes naar een lokaal gezondheidscentrum, dat hen al snel doorverwees naar een ziekenhuis in de buurt.

Dat stuurde de kinderen de dag erna met koorts, rillingen en spierpijn naar een kinderziekenhuis, waar ze vijf dagen lang werden behandeld. Ondertussen zouden ze volledig hersteld zijn. Dat schrijft The New York Post.

Lokale overheden waarschuwen voor de impact van media op kinderen. Ook al zijn films vaak een fantasie, “voor kinderen is alles echt, zijn films echt”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810