Casting director van James Bond reageert op geruchten over opvolger Daniel Craig

Meer dan anderhalf jaar na de release van No Time To Die is nog lang geen concreet nieuws over een opvolger van Daniel Craig als James Bond. Volgens casting director Debbie McWilliams zal dat nieuws er ook niet snel aankomen. De gesprekken daarrond moeten namelijk nog beginnen.

Voor No Time To Die kroop Daniel Craig voor de vijfde, maar meteen ook allerlaatste keer in de huid van James Bond. Dat wil zeggen dat de franchise na 20 jaar opnieuw op zoek moet naar een opvolger. Het is ondertussen al meer dan anderhalf jaar geleden dat No Time To Die in de cinema te zien was en de afgelopen tijd passeerden heel wat namen de revue als nieuwe James Bond.

Zo dook overal de naam Aaron Taylor-Johnson op en was er zelfs een gerucht dat de aankondiging niet lang meer op zich zou laten wachten. Dat werd later echter nadrukkelijk ontkend door producers Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson. Het zijn zij die de uiteindelijke beslissing nemen over de nieuwe James Bond. Broccoli beklemtoonde toen dat er eerst een script moest zijn voor er een nieuwe 007 gecast kon worden.

Debbie McWilliams

Ook Debbie McWilliams heeft zich nu uitgesproken over de casting voor een nieuwe James Bond. Zij is als sinds 1981 betrokken bij de franchise en is zo mee verantwoordelijk voor de casting van Timothy Dalton, Pierce Brosnan en Daniel Craig.

“Ik luister niet naar castinggeruchten. Ik moet er meestal heel hard om lachen”, legt ze uit aan RadioTimes. “Als ik hoor wie de favorieten van de bookmakers zijn en wie nummer 15 is en al dat soort dingen … Ik bedoel, het is gewoon hilarisch. Het feit dat mensen daar ook maar enigszins in geïnteresseerd zijn, is zelfs nog grappiger, vind ik. Het is een merkwaardige fenomeen, dat is alles wat ik kan zeggen. Door sociale media en dergelijke is het de laatste jaren ook een veel grotere deal geworden dan vroeger.”

“Nog niet over gesproken”

Debbie McWilliams herhaalde dan ook dat de zoektocht eigenlijk nog echt moet beginnen. “Er wordt op dit moment nog niet over gesproken. Barbara Broccoli is druk bezig geweest met andere projecten. Het is niet ongebruikelijk dat er een lange tijd zit tussen verschillende James Bond, in het verleden zelfs meer dan vijf jaar”, besluit ze.

Meer
Lees meer...