Channing Tatum denkt aan remake filmklassieker ‘Ghost’

Krijgen we binnenkort een remake van de filmklassieker Ghost? Het zou zomaar eens kunnen, want acteur Channing Tatum zou er namelijk al druk mee bezig zijn. Dat vertelt hij zelf in een interview. Tatum heeft zijn eigen productiehuis en laat weten dat de rechten van de film alvast in orde zijn. Wanneer de film zou verschijnen en of de acteur zelf de hoofdrol zou spelen, is niet bekend.

Dat nostalgie werkt, is geen geheim meer. De laatste jaren kiezen heel wat grote productiehuizen voor remakes of spin-offs van populaire films. Denk daarbij maar aan Jurassic World, de tweede Top Gun, Cheaper By The Dozen, West Side Story, enzovoort. Ook in de toekomst zal de populariteit daarvan verdergaan. Acteur Channing Tatum zou zelfs al bezig zijn aan een remake van Ghost uit 1990. Dat laat hij weten aan Vanity Fair.

Ghost

Wie iets van films kent, die kent ongetwijfeld de romantische fantasyfilm Ghost met Patrick Swayze en Demi Moore in de hoofdrol. Die film gaat over de geest van de vermoorde Sam (Swayze) die blijft verder leven. In dat ’tweede leven’ kan hij zijn vriendin Molly (Moore) nog steeds zien, maar is hij niet in staat met haar te communiceren. Omdat haar leven wel eens in gevaar zou kunnen zijn, gaat hij op zoek naar een helderziende (Whoopi Goldberg) om hem te helpen.

De film werd enorm goed ontvangen en kon op maar liefst vijf Oscarnominaties rekenen, waarvan die er uiteindelijk twee mee naar huis kon nemen. Ook op andere awardshows ging Ghost met heel wat prijzen aan de haal.

Remake

Maar omdat de release ondertussen al meer dan dertig jaar geleden is, denkt acteur Channing Tatum dus aan een moderne remake. De Magic Mike-acteur heeft een eigen productiehuis Free Association, waarmee hij alvast de rechten van de film heeft aangekocht. “Ja, we hebben de rechten. Maar we gaan er iets anders mee doen”, vertelt hij aan Vanity Fair. “Ik denk dat het ook nodig is om een paar dingen te veranderen.”

Wanneer de film precies in productie gaat en hoe de cast er zal uitzien, valt nog af te wachten. Het is dus ook nog niet duidelijk of Tatum enkel als producer zal functioneren of ook de rol van Sam voor zijn rekening zal nemen.

Bekijk de trailer van Ghost (1990) hier:

Meer
Lees meer...