‘Chateau Meiland’: Kleindochters Claire en Vivé mogen terug in beeld komen

Het nieuwe seizoen van Chateau Meiland is bij onze noorderburen al van start gegaan. Wanneer het precies in België te zien zal zijn, is nog niet duidelijk. Maar toch liet dochter Maxime Meiland alvast weten dat het nieuwe seizoen een leuke update heeft gekregen. Dochters Claire en Vivé mogen namelijk terug in beeld komen. Dat werd eerder verboden door de arbeidsinspectie.

Het is nog lang niet gedaan met de familie Meiland op de televisie. Op dit moment is in Nederland het achtste seizoen van Chateau Meiland te zien, en ook daarna zouden er nog enkele seizoenen volgen. Al lieten Martien en Erica eerder wel al weten dat het programma binnen vijf jaar niet meer zal bestaan. Er is nog geen Belgische releasedatum voor het nieuwe seizoen, maar wat we wel al weten is dat Maximes dochters Claire en Vivé weer te zien mogen zijn.

Kinderarbeid

Het laatste nieuwe seizoen van Chateau Meiland zag er heel even anders uit. Maximes dochter Claire mocht namelijk niet meer in beeld komen door problemen met de arbeidsinspectie. Claire zou te centraal aanwezig zijn in het programma, waardoor er sprake zou zijn van kinderarbeid. Ook wanneer Vivé geboren werd, mocht daar dus geen camera bij zijn.

Maar in het volgende seizoen zullen de twee dus wel terug te zien zijn. Dat vertelt Maxime zelf in een interview met Televizier. “We hebben afspraken gemaakt met de arbeidsinspectie. Ze mogen in beeld, zolang ze niet bewust het middelpunt zijn. Dat betekent ook dat je niks aan ze mag vragen.”

Het gaat dus niet volledig terug naar hoe het was, maar toch is Maxime blij met de kleine aanpassing. “Ja, het is een gedoe, maar ik ben allang blij dat dit kan. Het was echt geen doen om die meiden iedere keer uit beeld te moeten houden als we gingen draaien.” Wanneer wij de twee zusjes terug op Play5 te zien zullen krijgen, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...