Cho Gue-sung, “nummer 9 van Korea”, scoort Vogue-cover

Het WK is sinds gisteren voorbij en hoewel Zuid-Korea sneuvelde in de achtste finales, werd het voor één speler toch een wel heel geslaagd toernooi. Cho Gue-sung viel in de eerste wedstrijd van Zuid-Korea in de kijker met z’n looks en wist later ook twee keer te scoren. En nu scoort hij een derde keer, met een cover van Vogue Korea.

Vogue Korea heeft de cover voor januari voorgesteld. Daarop is een opmerkelijk covermodel te zien. Het gaat namelijk om Cho Gue-Sung, de nummer 9 van het Zuid-Koreaanse voetbalelftal tijdens het WK in Qatar.

Cho Gue-sung

Tot voor het WK was Cho Gue-sung een onbekende speler van de Zuid-Koreaanse eersteklasser Jeonbuk Hyundai Motors. Tot september dit jaar voerde hij bovendien zijn militaire dienstplicht uit en speelde hij zo voor ploeg van het Zuid-Koreaanse leger: Gimcheon Sangmu.

Doordat Cho voorlopig enkel in zijn eigen land speelde, was hij buiten z’n landsgrenzen onbekend. Zo had hij “maar” zo’n 30.000 volgers op Instagram. Maar daar kwam heel snel verandering in. Tijdens zijn eerste invalbeurt viel de speler meteen op door z’n looks en toen hij in de tweede wedstrijd in de basis mocht beginnen, kon hij ook nog eens twee keer scoren. In de match tegen Portugal liep hij opnieuw in de kijker door een scheldwoord in het Portugees te leren om naar Ronaldo te kunnen roepen. Door dat alles groeide de populariteit van Cho enorm en ondertussen heeft hij zo maar liefst 2,8 miljoen volgers op Instagram.

Vogue Korea

De populariteit van Cho Gue-sung is ook de Zuid-Koreaanse editie van Vogue niet ontgaan. Zo prijkt de speler op de cover van de editie van januari, die vandaag werd voorgesteld. Het gaat om twee verschillende covers waarop hij poseert met een voetbal, maar wij vermoeden dat de aandacht vooral op (het lichaam van) Cho zal liggen.

Meer
Lees meer...