Chris Rock reageert voor het eerst op incident met Will Smith op de Oscars

Chris Rock heeft zijn stilte na het incident op de Oscars doorbroken. Daar kreeg hij na een mop over Jada Pinkett Smith een klap in het gezicht van haar echtgenoot Will Smith. Smith excuseerde zich al voor het voorval, maar Chris Rock sprak zich voorlopig nog niet uit. Maar nu heeft hij op een van z’n stand-upcomedyshows het incident aangehaald.

Chris Rock en Will Smith zorgden dit jaar voor hét moment van de Oscars. Toen Rock de Oscar voor Beste Documentaire moest uitreiken, haalde hij in de voorgaande speech Jada Pinkett Smith aan. Door de aandoening alopecia heeft zij nu een vrijwel kaal hoofd, waar hij naar verwees door te zeggen dat ze geknipt zou zijn voor de rol van G.I. Joe. Will Smith was niet te spreken over de mop en verkocht Chris Rock een mep in z’n gezicht waarna hij voor de hele zaal riep dat Rock in de toekomst “zijn f*cking mond moet houden over zijn vrouw”.

In de nasleep van dit voorval startte de Academy al een formeel onderzoek en bood Smith publiekelijk zijn excuses aan. Een reactie van Chris Rock bleef voorlopig uit. Tot nu, want op een van z’n shows heeft hij naar het incident verwezen.

“Hoe was jullie weekend?”

Chris Rock hield woensdag een stand-upcomedyshow in Boston. Die show startte hij volgens Variety met de woorden: “Hoe was jullie weekend?”. Dat zorgde al meteen voor hilariteit bij het publiek. Maar Rock liet al snel weten dat hij geen moppen zal maken over het incident omdat hij “nog steeds aan het verwerken is wat er juist gebeurde”.

Vervolgens zei Rock dat hij in de toekomst mogelijk wel zal kunnen lachen met het incident. “Op een bepaald moment zal ik wel over spreken … en het zal serieus én grappig zijn”, klonk het. En dat was het laatste dat hij voorlopig over het incident op de Oscars gezegd heeft.

Will Smith bood eerder deze week al publiekelijk z’n verontschuldigingen aan. “Geweld, in eender welke vorm, is giftig en destructief. Mijn gedrag op de Academy Awards was onacceptabel en valt niet goed te praten”, schreef de acteur op Instagram. Hij richtte zich daarbij ook specifiek tot Chris Rock: “Ik wil me publiekelijk verontschuldigen tegenover jou, Chris. Ik ging over de schreef en ik was in fout. Ik schaam me en mijn acties waren geen toonbeeld van de man die ik wil zijn. Er is geen plaats voor geweld in een wereld van liefde en vriendelijkheid.”

Meer
Lees meer...