Christian Bale wil (eventueel) terugkeren als Batman

Christian Bale zou nog wel eens het kostuum van Batman willen aantrekken. Dat onthulde de acteur onlangs aan ScreenRant. Hij zou dat wel alleen doen als regisseur Christopher Nolan terug in de regiestoel kruipt.

Recent zagen we Twilight-acteur Robert Pattison in de rol van Batman in The Batman. Eerder gingen acteurs Ben Affleck, Michael Keaton en Christian Bale hem al voor. Nu vertelde die laatste dat hij graag nog zou willen terugkeren in de rol van de superheld uit Gotham. Hij had wel één voorwaarde: Christopher Nolan moet aan het project verbonden zijn.

Batman

Christian Bale speelde Batman in Nolans The Dark Knight-trilogie van 2005 tot 2012. Hij vertolkte dus de rol in Batman Begins, The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Daarmee groeide de acteur uit tot vrijwel ieders favoriete Batman. Nu vertelde de acteur dat er een kans bestaat dat hij zal terugkeren in die rol, maar niet zomaar.

“Als Christopher Nolan ooit zou zeggen: ‘Weet je wat, ik heb nog een verhaal te vertellen …’ en als hij dat verhaal met mij zou willen vertellen, dan zou ik meedoen”, zei Bale. De acteur vertelde ook dat hij en Nolan het wel al hadden gehad over de toekomst van de Batman-films. “Het plan was altijd om een bepaald aantal films te maken in dit universum. We zeiden: ‘Kijk, laten we drie films maken en het daarbij houden. We gaan niet te lang blijven hangen’.”

Thor

Bale zal binnenkort wel te zien zijn in een andere superheldenfilm, Thor: Love and Thunder. Daarin zal hij de rol van de slechterik Gorr the God Butcher spelen. Voordat hij die rol kreeg, had hij echter geen idee wat het MCU was.

De vierde film over de god van de donder verschijnt op 7 juli 2022 in de Belgische bioscopen. Taika Waititi regisseert, Chris Hemsworth keert terug als Thor en ook actrices Natalie Portman en Tessa Thompson hernemen hun rollen uit de vorige films.

Meer
Lees meer...