Christopher Nolan ontkent dat hij volgende James Bond-film zal maken

Volgens Christopher Nolan wordt hij niet de regisseur van de volgende films over James Bond. De Brit ontkent daarmee de hardnekkige geruchten die al enige tijd te horen zijn.

Met No Time To Die kwam er in 2021 een einde aan het rijk van Daniel Craig als James Bond. De Brit was maar liefst 15 jaar lang 007 en speelde zo in vijf – zeer succesvolle – films. Die kenden in totaal vier verschillende regisseurs. Enkel Sam Mendes maakte met Skyfall en Spectre twee films.

Nieuwe richting

Sinds het afscheid van Daniel Craig als James Bond wordt er volop gespeculeerd over de acteur die hem zal opvolgen. Producer Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson van EON Productions lieten echter al weten dat zij eerst willen uittekenen welke richting ze uit willen met de franchise. Pas daarna zal een acteur gezocht worden die in die plannen past.

Over die toekomstplannen dook er enkele maanden geleden een heel concreet gerucht uit. Zo zou de James Bond-franchise terugkeren naar oorspronkelijke setting uit de jaren vijftig vanuit de romans van Ian Fleming. Om dat tot uitvoering te brengen, zou Christopher Nolan aangetrokken zijn om niet één, maar minstens twee films te maken. Die had in het verleden al meermaals zijn voorliefde voor James Bond-films uitgesproken. Nolan staat er echter om bekend om het hele proces rond het maken van een film te willen controleren. Barbara Broccoli is dan weer iemand niet graag dat hele proces uit handen geeft.

“Helaas niet”

Of de twee om die reden gebotst zijn, is niet geweten. Feit is wel dat speculaties dat hij de nieuwe James Bond-films zal maken volgens Christopher Nolan niet kloppen. “Nee, helaas niet, er zit geen waarheid in die geruchten”, zei hij daar zelf over in een gesprek met Associated Press.

Meer
Lees meer...