Christopher Nolan opnieuw genoemd als regisseur voor volgende James Bond-film

Christopher Nolan zou momenteel frontrunner zijn om de volgende James Bond-film te regisseren. Nolan wordt al langer genoemd in die rol, maar was tot nu toe altijd druk bezig met andere projecten. Na het voltooien van Oppenheimer past die opdracht deze keer mogelijk wel in zijn schema.

Met No Time To Die kwam er in 2021 een einde aan het rijk van Daniel Craig als James Bond. De Brit was maar liefst 15 jaar lang 007 en speelde zo in vijf – zeer succesvolle – films. Die kenden in totaal vier verschillende regisseurs. Enkel Sam Mendes maakte met Skyfall en Spectre twee films.

Sinds het afscheid van Daniel Craig als James Bond wordt er volop gespeculeerd over de acteur die hem zal opvolgen. Producer Barbara Broccoli en haar halfbroer Michael G. Wilson van EON Productions lieten echter al weten dat zij eerst willen uittekenen welke richting ze uit willen met de franchise. Pas daarna zal een acteur gezocht worden die in die plannen past.

Twee films

De kans is dus groot dat Broccoli eerst op zoek gaat naar een regisseur en een scenarist voor de volgende James Bond-film. Beide rollen zouden mogelijk ingevuld kunnen worden door Christopher Nolan. Die staat er namelijk voor bekend om het hele proces rond het maken van een film te willen controleren.

Juist daar knelt voorlopig nog het schoentje volgens de website World of Reel. Barbara Broccoli heeft namelijk niet de gewoonte om filmmakers carte blanche te geven, iets wat wel een voorwaarde is voor Nolan. Ondanks dat alles zouden beide partijen onderhandelen over een deal voor twee films. Als er toch geen akkoord gevonden wordt met Nolan, wordt gekeken naar Danny Boyle, Denis Villeneuve of Paul Greengrass als regisseur.

Meer
Lees meer...