Left Right
scrollTop top

Citytrip Malaga? 7 plaatsen om te bezoeken


Citytrip Malaga? 7 plaatsen om te bezoeken

Malaga is één van de mooiste steden van Spanje, waar ook heel veel te beleven valt. Zo kan je bijvoorbeeld oude burchten, kastelen en musea bezoeken. De stad is eigenlijk een beetje sprookjesachtig en heeft tegelijk heel wat te bieden. Dit is wat je kan doen in Malaga. 

1. Bezoek zeker La Alcazaba

Waar je ook bent in Malaga, van bijna alle plaatsen kan je La Alcazaba op de heuvel zien. Ook al zie je het fort in de verte, probeer er zeker ook eens naartoe te gaan. Het Moors fort is één van de meest waardevolle monumenten van Malaga. Het werd gebouwd in de 8ste eeuw en werd op 500 jaar tijd telkens opnieuw vergroot en versterkt door meerdere muren.

Buiten de muren vind je prachtige tuinen van het paleis met fonteinen. Om naar binnen te gaan, moet je door indrukwekkende poorten die de Moren uit oude Romeinse zuilen hebben gebouwd. Binnenin vind je dan weer rustige tuinen waar je eventjes tot rust kan komen.

2. Of ga langs een kleurrijk marktje: Ataranzas Market

Zoals de meeste dorpen en steden in Spanje, zijn markten heel belangrijk voor de lokale bevolking. Maar daar kunnen wij als toeristen ook mee van profiteren. In Ataranzas vind je de kleurrijkste, lekkerste en meest verse producten van de stad. Loop even rond en koop een stukje fruit of een lekkere smoothie. Een leuke ervaring om zeker niet over te slaan!

3. Een bezoekje brengen aan de Romeinen? Yes! Ook in Malaga!

Net onderaan de heuvel, voorbij de buitenmuren van de Alcazaba vind het het beste monument van Malaga. Het theater werd zo’n 300 jaar gebruikt en heeft verschillende rijen met zitplaatsen.

Je kan zeker ook eens passeren langs het bezoekerscentrum dat eigenlijk een museum is. Hier vind je allerlei vondsten op de site, waaronder amfora’s en alledaagse gereedschappen.

4. Een prachtig uitzicht vanop Castillo de Gibralfaro

Net als de Alcazaba zie je het fort vanuit elke uithoek van de stad. Het verschil met de Alcazaba merk je dat deze site meer oorlogszuchtig is. Met uitkijktorens en wallen voel je meteen een andere sfeer. Van Feniciers tot de islamitische Malagueños die hier stand hielden. Castillo de Gibralfaro brengt heel wat geschiedenis mee en je kan er heel wat over leren als je een bezoekje plant naar deze plek.

5. Al eens gehoord van Espetos?

Als je vis lekker vindt, moet je zeker eens vis op een spiesje uitproberen. En de plek om zoiets uit te proberen, is zonder twijfel Malaga waar het een specialiteit is.

Bij sommige restaurants aan het strand kan je zo’n spiesje met sardines bestellen. De klassieke manier om zo’n spiesje klaar te maken, is door een gat in het zand te graven en vuur in te maken. De vis wordt zo gebakken en de smaak wordt overheerlijk. Zeker eens proberen!

6. Wandelen door de rivier Chillar naar de grot van Nerja

Maak een wandeling door de rivier Chillar en kom de meest indrukwekkende scenario’s tegen. Om naar de grot van Nerja te gaan heb je stevige schoenen nodig en een portie doorzettingsvermogen, want de tocht kan vier tot zes uur duren.

Eens je bij de grot aankomt, wordt je verwelkomd door een waterbassin waar je na je lange reis in kan plonzen.

Probeer zeker deze wandeling te maken want het is ongetwijfeld één van de beste wandelingen van heel Spanje.

7. Loop door botanische tuin van Malaga

De botanische tuin van Málaga is zo’n 25.000 vierkante meter groot en dateert al van 1850. Het ligt net buiten het stadscentrum, maar je geraakt daar wel op een half uur met het openbaar vervoer.

In het park vind je meer dan 2.000 verschillende plantensoorten uit Europa, Amerika, Azië, Afrika en Oceanië. Tel maar na, als je ons niet gelooft. Naast planten vind je daar ook verschillende vogelsoorten die zorgen voor mooi gezang.

Wat een topbestemming!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572