‘Code van Coppens’ komt met eigen escaperooms naar Antwerpen

Goed nieuws voor de fans van escaperooms, want binnenkort zijn we er weer twee rijker. Staf en Mathias Coppens komen namelijk in de vorm van Code van Coppens: Unlocked met twee eigen raadseltochten. Daarin zullen de deelnemers vijf ruimtes moeten doorkomen in 50 minuten. De escaperooms zijn vanaf 29 oktober te vinden in Antwerpen.

Wat de thema’s juist zijn, is niet bekend. Maar binnenkort kan je jezelf in de Code van Coppens wanen. De twee broers komen namelijk met hun eigen escaperooms in Antwerpen. Daar kan je vanaf de herfstvakantie zelf terecht om te ontsnappen uit een van de twee rooms: die van Staf of die van Mathias. Beiden zullen heel wat thema’s uit het programma bevatten, dus alles nog eens herbekijken is de boodschap.

Code van Coppens

In afwachting van het nieuwe tv-seizoen van Code van Coppens komt VTM met een nieuw concept. Vanaf eind oktober kan het publiek zelf in de wondere wereld van Staf en Mathias stappen. Zij ontwierpen elk een eigen escaperoom waarin kijkers nu zelf terechtkunnen om het grote spel te spelen. Die van Mathias zal rolstoeltoegankelijk zijn.

Elke escaperoom bevat vijf verschillende kamers die gebaseerd zijn op afleveringen uit de voorbije seizoenen. In elke kamer zal je een code moeten kraken die je dan vervolgens naar de volgende kamer leidt. Als je de code niet vindt, dan gaat het slot automatisch open na 10 minuten. Je krijgt 50 minuten om de mogelijke kamers te doorkruisen en alle codes te kraken.

… Unlocked

Tickets voor Code van Coppens: Unlocked zijn vanaf nu verkrijgbaar via de site. Deelnemen kan vanaf twee personen voor een bedrag van 80 euro. Ook met drie of vier personen betaal je diezelfde prijs. Vanaf vijf personen wordt dat 100 euro en voor zes personen betaal je 120 euro. Om de escaperooms te doen, moet je minstens 6 jaar oud zijn. Wanneer het volgende seizoen van Code van Coppens te zien zal zijn op VTM, is niet bekend.

Meer
Lees meer...