Comedyspecial ‘Matt Rife: Natural Selection’ nu te streamen op Netflix

Een van de hottest comedians van het moment is vanaf vandaag, woensdag 15 november, met een special te zien op Netflix. Matt Rife: Natural Selection is al de derde comedyshow van de jonge Amerikaan, maar zijn eerste voor de streamingdienst.

Matt Rife is een van de populairste stand-upcomedians van het moment. De nog steeds maar 28-jarige Amerikaan begon als komiek op zijn vijftiende en werkt sindsdien keihard aan zijn weg naar de top. Zo was Rife lang te zien in het improvprogramma Wild ’n Out en had hij gastrollen in onder andere Brooklyn Nine-Nine. Daarnaast heeft hij ook al drie specials uitgebracht onder de namen Only Fans (2021), Matthew Steven Rife (2023) en Walking Red Flag (2023).

TikTok

Bij het grote publiek is Matt Rife vooral bekend van de vele fragmenten van hem die vaak opduiken op sociale media zoals TikTok, YouTube Shorts en Instagram Reels. Daarin is hij vooral te zien in interactie met zijn publiek, iets wat stilaan is uitgegroeid tot een van de belangrijkste kenmerken van zijn shows.

Volgens sommige critici speelt het uiterlijk van Matt Rife ook mee in zijn succes en daarmee spot de komiek zelf in de aankondiging van zijn Netflixspecial. Daarin zien we namelijk hoe drie politieagenten hem willen oppakken omdat hij zou hebben valsgespeeld met het algoritme op sociale media, iets aan zijn uiterlijk zou hebben gedaan en enkel maar crowdwork doet.

Matt Rife: Natural Selection

Door zijn enorme populariteit online was de meest recente wereldtournee van Matt Rife, die hem deze maand ook naar Europa bracht, dan ook volledig uitverkocht. Daarnaast sleepte hij ook een deal in de wacht met Netflix voor een exclusieve special. Die kreeg de naam Matt Rife: Natural Selection. “Hij laat geen topic onbesproken en spaart niemand in het publiek”, klinkt het in de aankondiging van Netflix.

Bekijk hier de aankondiging van Matt Rife: Natural Selection:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...