Coronacijfers: Dalingen gaan verder, minder dan 400 nieuwe besmettingen per dag

De coronacijfers in ons land blijven sterk dalen. Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen per dag ligt met 381 opnieuw onder de 400. Het is van juli 2020 geleden dat dit cijfer onder die drempel dook. Ook de andere cijfers blijven de goede richting uitgaan.

Uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano blijkt dat de cijfers in verband met het coronavirus in ons land blijven dalen. Net zoals de afgelopen dagen daalt het aantal nieuwe besmettingen opnieuw met meer dan 40 procent.

Gemiddeld 38nieuwe besmettingen per dag (-44 procent)

In de week van 14 tot en met 20 juni werden in België dagelijks gemiddeld 422 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is goed voor een daling met 43 procent en ligt in de lijn van de afgelopen dagen want zowel maandag, dinsdag en woensdag ging het om dalingen met 44 procent. Gisteren daalde het aantal nieuwe besmettingen met 43 procent.

Op dit moment worden er elke dag gemiddeld 38.368,7 coronatesten afgenomen in ons land. Dat is 3 procent minder dan in de vorige periode van zeven dagen. Het percentage tests dat positief blijkt te zijn, de zogenaamde positiviteitsratio, neemt verder af. Deze ligt nu op 1,4 procent en daarmee 0,8 procent lager dan in de vorige periode.

Gemiddeld 28,6 ziekenhuisopnames per dag (-24 procent)

Ook bij het aantal ziekenhuisopnames is een sterke daling te zien. Het cijfer daalt met 24 procent naar gemiddeld 28,6 opnames per dag. 

Er lagen gisteren 421 patiënten in het ziekenhuis na een besmetting met het coronavirus. Op weekbasis gaat het hier om een daling met 24 procent vergeleken bij de vorige periode. 174 mensen liggen op de afdeling intensieve zorgen, dat is eveneens een daling met 26 procent. 109 mensen moeten kunstmatig beademd worden, dat is een daling met 20 procent.

Gemiddeld 5,9 overlijdens per dag (-18 procent)

De voorbije week overleden dagelijks gemiddeld 5,9 patiënten aan de gevolgen een coronabesmetting. Dat is 18 procent minder dan een week eerder. In totaal overleden er in ons land al 25.152 mensen aan de gevolgen van een coronabesmetting.

Vaccinaties

Op dit moment ontvingen al 6.586.235 Belgen minstens één dosis van een coronavaccin. Dat is goed voor 71;3 procent van de bevolking ouder dan 18 en 57,2 procent van de volledige bevolking. 3.673.443 mensen kregen ook al hun tweede dosis en zijn dus volledig ingeënt tegen het coronavirus. Dit komt overeen met 39,8 procent van de volwassenen en 39,8 procent van de volledige bevolking.

Wie wil, kan zich nog steeds inschrijven op de reservelijst voor coronavaccins. Als er in het vaccinatiecentrum in jouw buurt dan vaccins over zijn, kan je opgeroepen worden om je vaccin eerder te krijgen.

Meer
Lees meer...