Coronacijfers: voor de eerste keer daling in ziekenhuisopnames

Voor de eerste keer sinds september daalt het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met Covid-19 in ons land. Dat is een eerste echte indicatie dat de nieuwe maatregelen een effect hebben. Het aantal besmettingen daalt ook, waarbij het vooral positief is dat de positiviteitsratio naar beneden gaat.

De nieuwe lockdown in ons land begint een effect te hebben. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers op het dashboard van Sciensano. Het aantal besmettingen daalt ook nog steeds. Het gemiddelde aantal dagelijkse overlijdens stijgt wel nog steeds.

Daling ziekenhuisopnames

Voor de eerste keer sinds september is er een daling in het aantal ziekenhuisopnames in ons land. Het gaat nu om gemiddeld 618 mensen, wat een daling is met 5 procent vergeleken bij de vorige week.

Het totale aantal mensen in het ziekenhuis is daardoor ook afgenomen en ligt nu op 6.893. Het aantal bezette bedden op intensieve ligt nu op 1.464, dat zijn er amper vijf meer dan gisteren. Het aantal overlijdens neemt wel toe. Het gaat nu om gemiddeld 173 per dag. Dat is een stijging met 66 procent vergeleken bij een week geleden.

Positiviteitsratio daalt

Het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen ligt nu op gemiddeld 10.512, dat is een daling met 34 procent vergeleken bij een week geleden. Dat heeft uiteraard nog steeds te maken met de nieuwe teststrategie in ons land, waarbij enkel de mensen met symptomen getest worden.

Maar wat wel een duidelijke positieve tendens is, is de daling van de positiviteitsratio in ons land. Dat percentage toont het aantal positieve test vergeleken bij het totale aantal tests. Dat cijfer daalt nu al enkele dagen en ligt vandaag met 26,5 procent opnieuw een beetje lager dan gisteren. Maar het cijfer is nog steeds een heel stuk hoger dan de grens van 5 procent die de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gebruikt om de epidemie “onder controle” te hebben.

Meer
Lees meer...