Coronavirus: dagelijks gemiddeld 601 besmettingen, dodentol ligt op 9.900

De voorbije week raakten dagelijks gemiddeld iets meer dan 600 Belgen besmet met het nieuwe coronavirus. Da’s een stijging met 13 procent in vergelijking met de week ervoor, toen dagelijks gemiddeld 550 mensen in ons land besmet raakten. Elke dag overlijden ook gemiddeld 4 mensen, waardoor de dodentol stijgt tot 9.900.

In de periode van 3 tot en met 9 augustus raakten in ons land gemiddeld 601,4 mensen besmet met het nieuwe coronavirus. Da’s een lichte stijging, van ongeveer 13 procent. Die ligt in lijn met de stijging van de voorbije dagen. Toen was sprake van procenten als 11, 12 en 16.

In totaal raakten in ons land nu al 75.647 mensen officieel besmet met het virus. Dat zijn er 639 meer dan gisteren. Dat cijfer moet nog gecontroleerd worden door Sciensano, de gezondheidsorganisatie van de overheid die de coronacijfers analyseert.

Gemiddeld 31 ziekenhuisopnames

In de week van 6 tot en met 12 augustus werden dagelijks gemiddeld 31 coronapatiënten opgenomen in de Belgische ziekenhuizen. Da’s ook een lichte stijging, want de week ervoor was er nog sprake van gemiddeld 23 opnames per dag.

Coronavirus België 13 Augustus
EPA

Gisteren lagen er 301 coronapatiënten in het ziekenhuis. Dat zijn er 6 minder dan de dag voordien. Van die mensen liggen er 76 op intensieve zorgen (1 minder dan de dag ervoor). 40 van hen moeten beademd worden, een stijging van 2.

Gemiddeld 4 doden

In de periode van 3 tot en met 9 augustus was sprake van 4 mensen die overleden aan de gevolgen van Covid-19. Da’s een stijging van zo’n 40 procent in vergelijking met de cijfers van de week ervoor. In totaal stierven nu al 9.900 Belgen aan de gevolgen van het virus.

Foutieve informatie is dodelijk

Foutieve informatie over Covid-19 heeft aan zeker 800 mensen het leven gekost in de eerste drie maanden van dit jaar. Dit blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.

Volgens het onderzoek belandden een kleine 6.000 mensen in het ziekenhuis omdat ze verkeerde informatie hadden gekregen, onder andere via sociale media. Een groot deel van de doden viel doordat ze methanol of schoonmaakmiddelen hadden gedronken.

Meer
Lees meer...