Coronavirus: ziekenhuisopnames stijgen sterker

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land is verder gestegen. In de zeven dagen van 2 tot en met 8 augustus zijn per dag gemiddeld 604,1 besmettingen vastgesteld. Dat is 12 procent meer dan de zeven dagen daarvoor. Gisteren zijn ook 48 nieuwe coronapatiënten opgenomen.

Hoewel het gemiddelde aantal dagelijkse nieuwe besmettingen verder blijft stijgen in België, meldt Sciensano wel dat die toename aan het afvlakken is. De exponentiële groei lijkt dus afgebroken. Er blijken ook grote regionale verschillen te zijn. Zo zien we in de provincies Antwerpen, Limburg en Luxemburg een daling in het gemiddelde aantal besmettingen. In Antwerpen, de zwaarst getroffen provincie, is er een daling met 3 procent.

De grootste stijging valt te noteren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het weekgemiddelde is daar 57 procent gestegen. Daar is sinds vandaag daarom ook een algemene mondmaskerplicht van kracht. “Als het zo doorgaat, zal Brussel het huidige niveau van de provincie Antwerpen bereiken”, waarschuwt viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van het Crisiscentrum. Dat niveau zou binnen twee weken bereikt kunnen worden als de huidige trend niet verder afbuigt.

Ook de provincies Luik en Oost-Vlaanderen laten opvallende stijgingen van het aantal besmettingen met coronavirus noteren.

Ziekenhuisopnames

“We zien ondertussen het hoogste aantal dagopnames sinds eind mei: 48 gisteren. We zien gelukkig nog niet dezelfde toestanden zoals in maart en april “, zegt Van Gucht over het toegenomen aantal ziekenhuisopnames in ons land.

Er mochten wel ook 49 mensen het ziekenhuis verlaten waardoor het totaal aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen licht gedaald is naar 307. Het dagelijkse gemiddelde aantal opnames is wel verder gestegen. Dat waren er van 5 augustus tot en met 11 augustus werden per dag gemiddeld 32,6, zo’n 10 meer dan de week ervoor.

Meer
Lees meer...