‘Creel House’ uit ‘Stranger Things’ staat te koop voor anderhalf miljoen dollar

Halloween is nog niet overal voorbij. In de Amerikaanse staat Georgia staat namelijk nog een griezelhuis te koop. Althans, het huis dat als inspiratie diende voor het creepy Creel House in de Netflixserie Stranger Things. Daar woonde Vecna, de grote slechterik uit het laatste nieuwe seizoen. Wie er wil gaan wonen, moet er wel wat geld voor overhebben.

Het is ondertussen al meer dan 3 maanden geleden dat het volledige vierde seizoen van Stranger Things op Netflix verscheen. In dat nieuwe seizoen maakten de kijkers kennis met enkele nieuwe personages, waaronder Eddie (Joseph Quinn) en Vecna (Jamie Campbell Bower). Die laatste groeide op als Henry Creel in het Creel House. Daar vermoordde hij zijn moeder en zus en ontdekte hij er zijn liefde voor spinnen en lugubere wezens. En precies dat huis staat vandaag te koop.

Creel House

De reeks Stranger Things speelt zich af in het fictieve stadje Hawkins in de Amerikaanse staat Indiana. Maar dat is niet waar de opnames van de reeks plaatsvinden. Die vinden namelijk plaats in en rond de stad Atlanta in de staat Georgia. Daar staan ook alle verschillende huizen die in de reeks gebruikt worden, waaronder het huis van de Wheelers en dat van de familie Byers. Dat laatste stond laatst ook te koop, maar deze keer gaat het over een iets groter gebouw.

Deze keer staat namelijk het originele Creel House te koop. Althans, het huis waarop de iets engere versie uit de serie is op gebaseerd. Het Creel House heet eigenlijk het Claremont House en ligt in Rome, Georgia. Dat is ongeveer anderhalf uur rijden van de stad Atlanta.

Anderhalf miljoen

Het huis staat momenteel te koop voor anderhalf miljoen euro. Op de site van verkoper Zillow staat alvast dat het gebouw vijf slaapkamers, vijf badkamers, een gasthuis met twee kamers, acht open haarden en een grote tuin bevat. Via dezelfde site is ook te zien dat het huis in 2019 nog voor 350.000 dollar (zo’n 352.126 euro) verkocht wordt.

In de beschrijving is ook te zien dat de verkoper maar al te goed op de hoogte is van de populariteit van het huis. Daarin staan namelijk heel wat verwijzingen naar de reeks. Het is dan ook geen verrassing dat de prijs voor het huis zo ontzettend hoog ligt.

Het huis in de serie. (Bron: Netflix)
Meer
Lees meer...