David Beckham werkt aan een voetbalserie voor Disney+

Disney+ zet volop in op originele content. En na het succes van WandaVision en The Mandalorian gaat de streamingdienst nu een volledig andere richting uit. Disney+ heeft namelijk een deal gesloten met niemand minder dan David Beckham. De ex-voetballer wordt de host van een (hoe kan het ook anders?) voetbalserie. Beckham wordt de mentor van een groep jonge voetballertjes.

Goed nieuws voor de fans van David Beckham die naast voetbal ook al graag eens een serie bekijken op televisie. De ex-voetballer heeft namelijk een deal gesloten met Disney+. Die deal houdt onder andere in dat Beckham de host wordt van een gloednieuwe voetbalserie op het streamingplatform.

Mentor

Over die serie is momenteel nog niet al te veel bekend. Volgens de Britse tabloid The Sun wordt David Beckham de mentor van een ploeg jonge voetballers in Londen. Door de sport worden hun levens helemaal omgegooid.

“Opgroeien in Londen in niet makkelijk”, vertelde een bron. “Deze moeilijke tijden maken het er ook niet beter op. De serie benadrukt hoe belangrijk voetbal kan zijn om jonge mensen een doel en een gemeenschapsgevoel te kunnen geven.”

“Helpen en inspireren”

Nog volgens die bron vond Disney+ David Beckham de ideale persoon voor de job. De ondertussen 45-jarige Brit had heel weinig toen ie opgroeide. Maar hij is uitgegroeid tot één van de beste voetballers en één van de populairste mensen ter wereld.

In de reeks zal te zien zijn hoe Beckham de jongeren “helpt en inspireert op hun eigen individuele trajecten”. Hoe de reeks zal heten en wanneer die precies op Disney+ te zien zal zijn, is momenteel nog niet bekend. De opnames zijn eerder uitgesteld door de coronacrisis, maar kunnen komende zomer echt van start gaan.

Meer
Lees meer...