Left Right
scrollTop top

Hoeveel afleveringen heeft ‘WandaVision’ nu echt? Disney zegt 9, maar steeds meer hints over extra episode


WandaVision Disney close
© Disney

Officieel komt er komende vrijdag een einde aan het eerste seizoen van WandaVision. Dan verschijnt op Disney+ namelijk de negende en laatste aflevering. Heel wat fans denken echter dat er nog een geheime extra aflevering is … en daar hebben ze meerdere redenen voor.

Al van bij de lancering van WandaVision op Disney+ had de streamingdienst aangekondigd dat de Marvel-reeks uit negen afleveringen zou bestaan. Toch duiken er recent regelmatig geruchten op dat er nog een extra aflevering aan het razend populaire programma zou toegevoegd zijn.

Foutje van agency

De eerste berichten daarover doken afgelopen weekend op toen Disney+ op Twitter een bericht postte waarbij stond “Only two episodes left” (“Nog maar twee afleveringen over”). Velen verstonden daarin een subtiele hint van Disney dat er na de zojuist geloste achtste aflevering nóg twee afleveringen kwamen.

Vermoedelijk ging het hier achteraf gezien gewoon om een misverstand, maar toch is er nog meer bewijs over een geheime tiende aflevering. Enige tijd terug postte STW Talent Agency op Facebook namelijk een bericht dat hun cliënte Selena Anduze (S.W.O.R.D.’s Agent Rodriguez) te zien zal zijn in “Episode 4, 5, 7, 8, 9 en 10”. De post werd kort daarna gewist en veranderd door een ander bericht, maar de website The Direct kon een screenshot bewaren.

Pas in planning Disney+

Believers van de theorie dat er nog een tiende aflevering van WandaVision komt, wijzen op het feit dat dit qua planning perfect uitkomt voor Disney+. Die tiende aflevering zou dan namelijk te zien in op 12 maart, terwijl een week later op 19 maart de volgende Marvel-reeks The Falcon and The Winter Soldier begint op Disney+. Die reeksen perfect doen aansluiten op elkaar is strategisch interessant om de vele kijkers van WandaVision vast te houden.

Heel wat andere kijkers geloven dan weer niet in het bestaan van nog een extra aflevering. Volgens hen wijst de ’10’ in het bericht van STW Talent Agency op het korte extra fragment dat Marvel altijd verstopt in zijn aftiteling.

Lees ook: ‘WandaVision’ seizoen 2 niet uitgesloten, maar Marvel focust eerst op “de verhalen die nu verteld worden”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  132.924.873
 • Aantal
  doden
  2.885.082
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  922.487
 • Aantal
  doden
  23.428