‘De Mol’: Deze drie opdrachten van het afgelopen seizoen waren bijna niet doorgegaan

De finale van De Mol kregen we afgelopen zondag te zien op Play4, maar toch zijn nog lang niet alle verhalen van dit seizoen verteld. Online deelde presentator Gilles De Coster alvast enkele weetjes over het programma. Daaruit blijkt dat de productie ook dit jaar niet van pech gespaard bleef.

Komende zondag kan je op Play4 nog terecht voor de reünieaflevering van De Mol, maar naar de finale van het elfde seizoen konden we afgelopen zondag al kijken. Daar werd Comfort als mol ontmaskerd. Daarnaast zagen we ook dat Toos dit jaar verliezend finalist is en Lancelot de winnaar van het afgelopen seizoen.

Voor we zondag op Play4 heel wat achtergrondinformatie van dit seizoen van De Mol te zien krijgen, blikte Gilles De Coster op Facebook ook al terug. Daarin had hij het onder andere over enkele moeilijkheden die de productie moest overwinnen. Die waren gelukkig niet zo erg als vorig jaar. Toen zag De Mol namelijk twee kandidaten geblesseerd uitvallen en moesten ze na enkele afleveringen bovendien van mol veranderen.

Slackline en bunker

Deze keer liep het al vroeg bijna opnieuw mis. “Door de hevige sneeuwval was de weg door de Coconino National Forest bijna onberijdbaar en zouden we er niet zijn geraakt bij de locatie van de slackline-opdracht. Op het nippertje kwam het gelukkig goed”, legt Gilles uit.

Bij de bunkeropdracht moest er zelfs echt geïmproviseerd worden. Die zou namelijk oorspronkelijk in een andere bunker doorgaan, met een volledige raket. “Maar die toestemming hebben ze ingetrokken, waardoor we zijn beland bij een kerel die een andere, dichtgegooide, lanceerbasis heeft overgekocht en ze helemaal is aan het uitgraven in zijn tuin”, klinkt het.

Jeukpoeder

Tot slot moest ook de duelopdracht uit de halve finale aangepast worden. De sprinkhanen in Rubens hoed waren namelijk maar plan B. “Plan A was jeukpoeder in het hemd van de kandidaat. Maar toen we dat enkele dagen ervoor uittestten in de lobby van het hotel bij redacteur Koen De Poorter, werkte dat spul zo heftig dat die zich razendsnel heeft uitgekleed, zij het nét niet volledig. Ik denk dat het hotelpersoneel ons maar een rare bende vond”, zegt Gilles De Coster.

Meer
Lees meer...