‘De Slimste Mens ter Wereld’: Dit is de winnaar van seizoen 19

Het negentiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld zit erop. In een hoogstaande finale kroonde Geert Meyfroidt zich verdiend tot winnaar. De 49-jarige intensivist wist het Nederlandse duo Merol en Arjen Lubach overtuigend te verslaan.

Met ‘maar’ vier deelnames en amper één overwinning wist Geert Meyfroidt zich in De Slimste Mens ter Wereld maar heel nipt te plaatsen voor de finaleweken. De intensivist van het UZ Leuven die ook als professor verbonden is aan de KU Leuven moest daardoor al aan het begin van de eerste finaleweek terugkeren.

Meyfroidt leek dus voor een haast onmogelijke opdracht te staan, want op zijn weg naar de finaleaflevering zou hij alle sterkste kandidaten van dit seizoen tegenkomen. In die finaleweken kregen we echter een andere Geert te zien. Met zes zeges op een rij plaatste hij zich overtuigd voor de laatste aflevering, waardoor hij voor velen was uitgegroeid tot dé topfavoriet van dit seizoen.

Merol redt zich met slotfragment

In de finale moest de intensivist het opnemen tegen twee sterke Nederlanders. Zangeres Merol was met negen deelnames de beste kandidate van dit seizoen en Arjen Lubach had zich in de finaleweken een meest getoond in het finalespel achtereenvolgens Steven Van Gucht, Anthony Nti, Lisbeth Imbo en Gloria Monserez uit te schakelen.

Nieuwkomer Merol raakte de eerste rondes niet echt op stoom en halverwege de finale was het Lubach die op kop stond. De verschillen tussen de drie topspelers bleef echter zeer klein. De filmpjesronde zou dus bepalen welke twee kandidaten onderling mochten uitmaken wie dit seizoen zou winnen. Even leek voor Geert Meyfroidt een doemscenario af te spelen toen hij niets kon antwoorden op zijn eigen fragment, maar zijn puntentotaal was op dat moment al hoog genoeg. Toen ook Lubach moest passen, greep Merol haar kans en sprong ze over haar landgenoot.

Indrukwekkend finalespel

Merol begon aan het finalespel met een achterstand op Geert Meyfroidt en slaagde er nooit in die goed te maken. De dokter haalde enkele keren zwaar uit en maakte meermaals indruk. Zo ranselde hij in een recordtempo de vijf kernwoorden over ‘Dostojevski’ af. Echt spannend was de finale dan ook nooit, maar dat maakt de overwinning van Geert Meyfroidt er alleen maar indrukwekkender op.

De Allerslimste Mens ter Wereld

Volgend jaar keert de populaire televisiequiz terug met een speciale jubileumeditie voor de twintigste jaargang. De beste kandidaten van de voorbije jaren zullen het daarbij tegen elkaar opnemen voor een best-of-editie: De Allerslimste Mens ter Wereld.

Meer
Lees meer...