‘De Verraders’: Einde verhaal voor Klaasje, maar nieuwe verrader doet zijn intrede

De spanning in De Verraders is te snijden. Na slechts een handvol afleveringen moesten namelijk al twee van de drie verraders het programma verlaten. Na Walter De Donder was het deze week de beurt aan Klaasje Meijer. Zij was al een tijdje verdacht en was deze keer ook het slachtoffer aan de ronde tafel. Als slotoffensief konden Klaasje en andere verrader Bart Appeltans wel nog een bondgenoot overtuigen om van rol te wisselen.

Nadat Andy Peelman het eerste slachtoffer werd van de ronde tafel en Walter De Donder vorige week ook volgde als eerste verrader, was het deze week opnieuw spannend. Klaasje werd namelijk al sinds het begin enorm in de gaten gehouden door heel wat bondgenoten en voelde het dus ook al warm worden onder haar voeten. Ze besliste dus samen met Bart Appeltans om een bondgenoot over te halen om verrader te worden.

Nieuwe verrader

De nieuwe aflevering begon meteen in de torenkamer. Daar moesten Klaasje en Bart als overgebleven verraders meteen een belangrijke beslissing maken. Nu Walter weg was, mochten ze namelijk een bondgenoot proberen overhalen om zich bij hen te voegen. Dat aanbod sloegen ze niet af en na wat twijfel tussen Guy T’Sjoen en Charlotte Van Brabander, gingen ze toch voor Guy.

Niet veel later zagen we de topdokter bij presentator Staf Coppens verschijnen. Hij ging meteen in op het voorstel, al vond hij het eigenlijk enkele dagen te vroeg. “Ik had graag nog een dagje rust als verwarde en zoekende bondgenoot, maar als je zo’n uitnodiging krijgt dan weiger je niet”, reageerde hij.

Exit Klaasje

Die aanwerving bleek de volgende ochtend ook meteen broodnodig, want zo goed als alle stemmen gingen uit naar Klaasje. Zelfs haar medeverraders Guy en Bart vermeden het risico en volgden de meerderheid. Op die manier spelen de bondgenoten voor de tweede keer een verrader naar huis.

Klaasje zelf had de exit alvast zien aankomen. “Ik ben oprecht een beetje verdrietig, maar ga vooral heel goed slapen en eindelijk met een gerust hart omdat ik me niet meer de hele tijd anders moet voordoen dan ik werkelijk ben”, klonk het. Door het vertrek van de tweede verrader zullen Guy en Bart opnieuw de kans krijgen om iemand over te halen. Ze denken daarbij meteen aan Charlotte, maar het valt af te wachten of zij dat aanbod ook zal aanvaarden.

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...