‘De Verraders’: Guy en Bart proberen nieuwe bondgenoot te overtuigen om verrader te worden

Het nieuwe seizoen van De Verraders is op z’n minst interessant te noemen. Na enkele weken zijn namelijk al twee van de verraders naar huis gestuurd. Ondertussen is er wel een extra verrader bijgekomen, waardoor het spel toch weer spannender wordt. Ook deze week proberen ze een bondgenoot te overtuigen om over te stappen. Ook in de groep zelf is de spanning te snijden.

Nadat Andy Peelman het eerste slachtoffer werd van de ronde tafel en zowel Walter De Donder als Klaasje Meijer de weken nadien volgden, bleef Bart Appeltans als enige originele verrader over. Gelukkig besloten Bart en Klaasje net voor haar exit om een bondgenoot over te halen om verrader te worden. Dat lukte, want vanaf nu is ook Guy T’Sjoen lid van het team.

Deze week zien we hoe Guy en Bart toch proberen om het trio opnieuw voltallig te maken. Daarbij denken ze meteen aan Charlotte Van Brabander, die het hen al enkele dagen enorm moeilijk maakt. Zij wordt bij Staf uitgenodigd en staat dus voor een belangrijke beslissing.

Extra spanning

Terwijl de verraders zich proberen voor te bereiden op een nieuwe veldslag, lijkt ook de sfeer binnen de groep ver te zoeken. Hendrik Vos beweert namelijk te weten wie de verraders zijn en heeft daar een duidelijke theorie over. Die heeft hij opgeschreven en vertrouwt hij toe aan actrice Martine Jonckheere. Dat zorgt voor spanning binnen de groep, want iedereen lijkt te willen lezen wat erop staat. Daarnaast vragen sommigen zich ook af waarom juist Martine het briefje heeft gekregen.

Ook tijdens het ontbijt gebeuren er nog enkele bizarre dingen. “Er is minder goed nieuws”, vertelt Staf daar. “Er ontbreken een aantal mensen aan tafel. De verraders hebben besloten welke mensen er vandaag ontvoerd zullen worden en jullie missie is om hen terug te vinden.” De groep die hen als eerste vindt, wint toegang tot de wapenkamer. Daar wachten naast een schild ook twee dolken. Die kunnen een dubbele stem aan de Ronde Tafel opleveren.

De Verraders is elke zondag om 20 uur te zien op VTM.

Meer
Lees meer...