Dewinter verwijdert #ikbenracist-tweet: zo fier is hij er precies niet op

Dewinter verwijdert #ikbenracist-tweet: zo fier is hij er precies niet op

Het zat er vanochtend dik tegen binnen de extreemrechtse partij Vlaams Belang. Filip Dewinter stuurde een straffe tweet de wereld in met de hashtag #ikbeneenracistendaarbenikfierop. “Racist is geen scheldwoord, maar eretitel geworden”, schreef hij. Na een klein relletje met zijn partijgenoot Gerolf Annemans, verwijderde Dewinter de tweet en krabbelt hij toch wat terug: “Debat uitgelokt: prima!” 

De uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever hebben het onderwerp racisme weer brandend actueel gemaakt en ook via Twitter wordt er gesmeten met felle uitspraken. Vlaams Belanger Filip Dewinter, die vorige week nog op de koffie was bij de Syrische dictator Bashar al-Assad, pakte uit met felle woorden op zijn Twitter-account. “Racist is geen scheldwoord, maar eretitel geworden. Kritiek op immigratie-invasie, islam en multiculturaliteit is racisme. Ik ben racist en daar ben ik fier op”, schreef hij.

Oud-partijvoorzitter Gerolf Annemans was het niet eens met Dewinter en toonde dat openlijk op Twitter. “Sorry. Niet akkoord. Misbruik van het woord is zaak van de linksen. Ik was het niet. Ik ben het niet. En ik zal het nooit zijn”, reageert hij.

Ook hun voorzitter Tom Van Grieken moeide zich kort in de discussie en zet er zelfs een lachend gezichtje bij, kwestie van de discussie toch wat minder heavy te maken. “Racisme is zo’n uitgehold en misbruikt begrip geworden, dat Dewinter en Annemans het ook niet meer weten. Overdosis #DailyRacism?”

Filip Dewinter krabbelt na zijn felle woorden toch wat terug. Hij en zijn partijgenoot Annemans verwijderden hun tweets en Dewinter probeert de gemoederen nog te bedaren in zijn nieuwe tweet: “Heisa vorige tweet. #Ikbenracist is uiteraard boutade. Racisme is een uitgehold begrip. Alles is racisme tegenwoordig. Debat uitgelokt: prima!”

Gesponsorde artikelen