Left Right
scrollTop top

Disney+ werkt aan prequelserie van ‘Beauty and the Beast’


Gaston LeFou Beauty and the Beast
© Disney

Beauty and the Beast krijgt binnenkort een spin-off op Disney+. De streamingdienst werkt namelijk aan een prequelreeks van acht afleveringen rond Gaston en LeFou uit de filmklassieker.

Wat al langer in de lucht hing, is nu ook officieel: Disney+ heeft groen licht gegeven voor een prequelserie rond Beauty and the Beast. De eerste geruchten daarover dateren al van meer dan een jaar geleden. Iets later bevestigde acteur Luke Evans, die Gaston speelt in de remake uit 2017, het nieuws.

Gaston en LeFou

De nieuwe serie speelt zich af in het koninkrijk van Beauty and the Beast, jaren vóór de gebeurtenissen uit de film. De reeks volgt Gaston (Luke Evans) en LeFou (Josh Gad) terwijl ze op pad gaan met LeFou’s stiefzus, Tilly. Die laatste rol zal gespeeld worden door nieuwkomer Briana Middleton.

Dat trio zal door een verrassende ontdekking uit het verleden samen op een onverwachte reis worden gestuurd vol romantiek en komedie. Daarin komen we meer te weten over hun vrienden en vijanden en over het koninkrijk uit Beauty and the Beast.

Disney+

In het voorjaar van 2022 begint de productie van de muzikale reeks met regisseuse Liesl Tommy (Respect). De muziek wordt voorzien door Alan Menken, die ook de soundtrack maakte voor de twee films van Beauty and the Beast. Het is nog niet bekend vanaf wanneer de acht afleveringen op Disney+ te zien zullen zijn.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…