‘Doctor Who’: Ook ‘Bridgerton’-actrice zal te zien zijn in nieuwe reeks

Binnenkort keert Doctor Who terug. Dit jaar verschijnt de special met David Tennant als Doctor nog, maar daarna is het officieel aan acteur Ncuti Gatwa om de rol over te nemen. In een special die pas later zal verschijnen, zal ook Bridgerton-actrice Nicola Coughlan opduiken.

Doctor Who bestaat 60 jaar en dat moet gevierd worden. De traditionele eindejaarsspecial van de reeks bestaat daardoor uit maar liefst drie afleveringen van één uur. Daarin zal de nieuwe Doctor, gespeeld door Gatwa, nog niet meteen te zien zijn. Om de verjaardag te vieren keert acteur David Tennant namelijk nog eens terug. Deze keer doet hij dat als Fourteenth Doctor. Gatwa zal nadien overnemen als Fifteenth.

Doctor Who

In de drie eindejaarsspecials van Doctor Who die in november uitkomen, is de hoofdrol dus vooral weggelegd voor David Tennant. Hij krijgt daarbij de hulp van actrice Catherine Tate, die zal terugkeren als zijn rechterhand.

Maar daarna komen er dus nieuwe seizoenen uit met Ncuti Gatwa. Hij zal ook al in de eindejaarsspecial te zien zijn, maar pas nadien zal hij echt zijn stempel kunnen drukken. Dat hij zal worden bijgestaan door actrice Yasmin Finney is ook al even bekend, maar daarnaast zal er nog een bekend gezicht opduiken.

Nicola Coughlan

Het gaat om de Ierse actrice Nicola Coughlan. Zij zal meespelen in een andere special die pas voorzien is voor eind 2024. De actrice is vooral bekend door haar rol als Penelope Featherington (aka Lady Whistledown) en als Clare in de topreeks Derry Girls.

Een tijdje geleden werd de actrice gespot op de set van de reeks en vandaag volgde ook de officiële bevestiging. “We hebben Nicola Coughlan voor Kerstmis. Niet deze Kerst, de volgende. We zijn die van 2024 aan het opnemen”, vertelt maker Russell T Davies.

De Doctor Who-special verschijnt op 25 november. De nieuwe reeks volgt in 2024.

Meer
Lees meer...