Documentaire over Armie Hammer brengt nieuwe feiten aan het licht: Stalking en rauw hart opeten

Enkele dagen geleden verscheen de documentaire House of Hammer op de Amerikaanse streamingdienst Discovery+. In die documentaire wordt dieper ingegaan op de familie van acteur Armie Hammer. Maar er komen ook nieuwe zaken aan het licht over de acteur zelf. Dit zijn de opmerkelijkste nieuwtjes.

Acteur Armie Hammer kwam vorig jaar onder vuur te liggen nadat verschillende vrouwen hem beschuldigden van seksueel wangedrag. De documentaire House of Hammer van Discovery+ gaat nu dieper in op de acteur en zijn familie en daarbij horen ook enkele nieuwe onthullingen in de zaak rond Armie Hammer.

Armie Hammer

In januari vorig jaar kwam Call Me By Your Name-acteur Armie Hammer onder vuur te liggen. De acteur werd door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Daarbij werd ook gesproken over verkrachtings- en kannibalismefetisjen. De acteur werd toen ontslagen uit de film Shotgun Wedding. Sindsdien is het stil rond Hammer. Hij zou hulp gezocht hebben en zou in behandeling zijn voor drugs-, alcohol- en seksmisbruik. 

Enkele maanden geleden werd de acteur ook gespot op de Kaaimaneilanden waar hij een teruggetrokken bestaan probeert te leiden. Maar door de onthullingen in de documentaire House of Hammer zal de acteur nu opnieuw in het middelpunt van de belangstelling staan.

Stalking

Een eerste opvallende onthulling komt van Courtney Vucekovich, de ex van Armie Hammer. Zij ontmoette de acteur in een bar in 2019. De volgende ochtend voegde Armie haar toe op Instagram. Nadien hoorde ze enkele maanden niets van de acteur tot hij haar plots aan de lopende band berichtjes begon te sturen en te telefoneren. Aanvankelijk vond Courtney dat leuk, maar in retrospect omschrijft ze het als “love bombing“, waarbij hij haar dus voor zich probeerde te winnen door buitensporig veel affectie te tonen.

Nog voor ze afgesproken hadden, dook Armie op aan Courtneys appartement. Hij stond voor de deur en stuurde een foto van haar appartementsgebouw. “Die foto stuurde hij nadat hij me 22 keer probeerde te bellen”, vertelde Courtney in de documentaire. “Ik stuurde hem vervolgens een berichtje met: ‘GA WEG! WAAROM BEN JE HIER?’, waarop Armie antwoordde: ‘Ik probeerde je geur te vinden’.” Uiteindelijk ging Armie binnen in het gebouw waarbij hij een briefje achterliet waarop te lezen stond: “Ik ga je zo hard bijten”. “Op dat moment nam ik het metaforisch op, niet letterlijk. Ik zag het meer als een compliment dan als een bedreiging. Maar wanneer ik het verhaal aan m’n vrienden vertelde, dan liet ik dat deel wel weg. Ik denk dat dat veel wil zeggen.”

Toen de twee later een relatie hadden, trackte Armie Courtney haar gsm. Zo verscheen hij plots op z’n brommer toen Courtney met een vriendin aan het wandelen was. “Ik vond dat toen romantisch. Wanneer je om iemand geeft, is het echt gek hoeveel je aanvaardt.”

Bijten en slaan

Courtney getuigt verder ook over hoe Armie z’n handafdrukken achterliet op haar lichaam. Daarnaast hield hij er ook van om te bijten en tandafdrukken achter te laten. “Hij beet heel hard”, gaat Courtney verder. “Hij zei dat ik het moest zien als een ereteken en probeerde me te overtuigen dat ik blij moest zijn met de afdrukken. En hoe f*cked up dat ook klinkt, op dat moment zag ik het als een teken van liefde. Maar als ik er nu op terugkijk, word ik er misselijk van. Hij probeerde steeds verder te gaan.”

Ook een andere vrouw, wiens identiteit geheim gehouden werd, kreeg berichten over tandafdrukken van Armie Hammer. “Ik wil je bijten en een afdruk achterlaten en dan die afdruk laten tatoeëren. Ik wil je brandmerken, je tatoeëren, je hoofd kaalscheren en je haar bij me houden. En ik wil een stukje van je huid afsnijden en jou dat laten koken voor mij.”

“Mijn eigen slaaf”

In een ander bericht dat te zien was in de documentaire schreef Hammer: ”Ik beslis wanneer je eet, wanneer je slaapt, je bent mijn persoonlijke slaaf. Je bent van mij! Hoor je mij? Ik heb je in mijn bezit. Je bent voor altijd van mij!” Julia Morrison, een ex van Armie die in de documentaire te zien is, kreeg ook dergelijke berichten. ”Je hoeft je nergens zorgen over te maken, je moet enkel mijn goede huisdier zijn. Mijn eigen persoonlijke slaaf … in ruil word je aanbeden, gevoederd en geneukt.”

Daarnaast is ook de stem van Hammer te horen in een spraakbericht. ”Ik kom naar je huis met mijn zak vol ‘goodies’. Ik ga je volledig vastbinden zodat je niets meer kan doen en dan doe ik wat ik ook wil met elke holte van je lichaam tot ik klaar ben.”

Kannibalisme

Ook de kannibalismefetisj van Armie Hammer werd aangehaald in de documentaire. Zo schrijft de acteur in een bericht: “Ik heb al eens het hart uit een levend dier gesneden en het opgegeten toen het nog warm was. Het was volledig rauw en nog warm. Ik zou ook jouw hart opeten als dat niet zou betekenen dat je er nadien niet meer was.”

Daarnaast verschijnt er ook een bericht waarin Hammer schrijft: “Ik ben 100 procent een kannibaal, f*ck, dat is eng om toe te geven.” In een ander bericht zegt hij dan weer dat hij verlangt naar het bloed van de vrouw in kwestie.

Verkrachting

Tot slot komt ook verkrachting aan bod. Daarbij gaat het om de berichten die Effie (schuilnaam), die als eerste aan de alarmbel trok, ontving. “Jou verkrachten op de grond met een mes naast je was het meest intense en extreme dat ik ooit heb gehad. Al de rest lijkt nu saai. Jij die huilde en riep terwijl ik boven je stond. Ik voelde me als een god. Nooit eerder voelde ik zo’n macht of intensiteit. Ik ga niet liegen, jij die huilde en van me weg probeerde te kruipen toen ik je stalkte door je gang was zo opwindend.”

Effie diende vorig jaar officieel klacht in tegen Armie Hammer bij de politie. Maar volgens de advocaten van Armie was er te weinig bewijsmateriaal “waardoor het eigenlijk nooit om een echte zaak ging”.

Casey Hammer: “De mannen in mijn familie zijn echte monsters”

Misschien wel de opvallendste getuigenis in de documentaire kwam van Casey Hammer, de tante van Armie Hammer. Zij omschreef de mannen in haar familie als “echte monsters”. “Van buitenaf zien we eruit als een perfecte familie, maar achter die façade gaat een donkere wereld van bedrog, verraad en corruptie schuil. Daarom kom ik nu naar voren. Het is tijd om de cyclus te stoppen.”

“Elke generatie in mijn familie is betrokken geweest bij duistere zaken en het wordt alleen maar erger en erger. Er is nog zoveel onder de oppervlakte dat nu eindelijk aan het licht komt”, besluit Casey Hammer.

Bekijk hier nog eens de trailer van House of Hammer:

Meer
Lees meer...