Duitse voetbalcompetitie hervat ondanks 10 besmettingen bij 36 clubs

Bundesliga
Shutterstock

Volgens het persagentschap Reuters geeft de Duitse regering groen licht voor de heropening van winkels en het organiseren van sportwedstrijden. Hierdoor zou nationale voetbalcompetitie van het land, de Bundesliga op 15 mei opnieuw van start gaan.

Het zijn kille tijden voor voetballiefhebbers nu onze nationale voetbalcompetitie al bijna twee maand stil ligt. Toch is de kans bijzonder groot dat we binnenkort weer voetbal te zien krijgen op tv. Zo zou de Duitse regering groen licht geven voor de heropstart van de Bundesliga.

De eerste speeldag sinds de coronacrisis zou plaatsvinden in het weekend van 15 mei. De wedstrijden worden gespeeld onder strikte voorwaarden. De kans is dus zo goed als onbestaande dat we fans te zien krijgen in de stadions. Daarnaast wordt er onderzocht of het mogelijk is om wedstrijden te spelen met een mondmasker.

Effectieve aanpak

Vorige week zette Duitsland al een eerste stap richting versoepeling van de coronamaatregelen. Zo gingen kerken, musea en kaperszaken weer open en werd het werk in de autofabrieken hervat. Duitsland lijkt daarmee enkele stappen voor te zijn op zijn buurlanden, al hoeft dat niet te verbazen.

In tegenstelling tot andere Europese landen slaat de Duitse virusstrategie behoorlijk aan. Per 100 dragers worden er zo’n 74 nieuwe mensen besmet met Covid-19. Daarmee zit de regering van bondskanselier Angela Merkel goed op schema en zouden er geen bijkomstige maatregelen nodig zijn.

10 besmettingen bij 36 clubs

Woensdag spreken de Duitse deelstaten zich officieel uit over de heropstart van de Bundesliga, al bestaat daar weinig twijfel over. Zo zouden alle Duitse clubs de trainingen hervat hebben. De 9 wedstrijden die nog op de kalender stonden zouden dus in alle unanimiteit worden afgewerkt.

Vorige week zag het lot van het Duitse voetbalseizoen er nochtans helemaal anders uit. De Bundesliga voerde 1.724 testen uit bij 36 verschillende clubs. Daarvan testten er tien mensen positief op het coronavirus. Drie van die besmettingen werden vastgesteld bij FC Keulen, de club van landgenoten Sebastiaan Bornauw en Birger Verstraten.

Gesponsorde artikelen