EA Sports voorspelt Argentinië als winnaar van WK voetbal in Qatar en komt met slecht nieuws voor België

Het wereldkampioenschap voetbal in Qatar komt nu wel heel dichtbij en dus is het tijd om te voorspellen. Ook EA Sports FIFA waagde zich opnieuw aan een voorspelling en ziet Argentinië de wereldtitel pakken. Het gamebedrijf heeft alvast enige geloofwaardigheid, want de vorige drie WK’s wist het telkens de correcte winnaar te voorspellen. Voor België is er wel minder goed nieuws, want die stranden volgens EA al in de achtste finale.

EA Sports, producent van de wereldberoemde FIFA-voetbalspellen, maakt er sinds 2010 een gewoonte van om de uitslag en het verloop van het WK voetbal te proberen voorspellen. Dat doet het aan de hand van simulaties met hun game en de daarbij horende ratings van spelers en ploegen. De voorbije drie edities leverde dat met respectievelijk Spanje, Duitsland en Frankrijk alvast de juiste winnaar op.

België sneuvelt in achtste finale

Ook dit jaar werd er dus vol spanning uitgekeken naar de FIFA 23-simulatie van EA Sports. Die toont – zoals gebruikelijk – maar weinig verrassingen. In de poulefase is de meest gewaagde voorspelling de plaatsing van Zuid-Korea boven Uruguay en Ghana. Daarnaast voorspeelt EA ook dat de Verenigde Staten hun groep zullen winnen, voor Engeland. Beide landen gaan wel door, ten koste van Iran en Wales.

In de achtste finale staan er meteen enkele topwedstrijden op het programma volgens EA en daarbij sneuvelt ook België volgens hun voorspelling. Tegen Duitsland zouden de Rode Duivels namelijk met 2-1 verliezen. Ook Engeland (3-1 verlies tegen Nederland) en Spanje (2-1 verlies tegen Kroatië) moeten vroegtijdig naar huis.

Zuid-Amerikaanse finale

De kwartfinales zorgen in de simulatie van EA Sports voor weinig verrassingen waardoor we in de halve finale Argentinië-Frankrijk en Brazilië-Portugal krijgen. Beide wedstrijden lijken thrillers te gaan worden, maar uiteindelijk zouden we toch een volledig Zuid-Amerikaanse finale krijgen. Zo verrassend is dat op zich niet, want Brazilië en Argentinië staan ook bij de bookmakers helemaal bovenaan. Dat Argentinië in die virtuele finale het sterkst blijkt, is dan weer wel een kleine verrassing.

EA Sports

Die eventuele wereldtitel in Qatar – hun eerste sinds 1986 – zou Argentinië volgens EA grotendeels danken aan Lionel Messi. Volgens hun simulatie wordt hij namelijk topschutter van het WK voetbal met 8 doelpunten. Daarmee gaat hij Kylian Mbappé (Frankrijk) en de verrassende Memphis Depay (Nederland) vooraf met elk 6 doelpunten.

Wie zich zelf bij EA Sports wil wagen aan een voorspelling voor het WK 2022 kan daarvoor terecht op hun website.

Meer
Lees meer...