Ed Sheeran brengt de dag na zijn vrijspraak nieuw album uit

Ed Sheeran, de Britse zanger die tot voor gisteren nog beschuldigd werd voor plagiaat, bracht vandaag een nieuw album uit. Het nieuwe album genaamd ‘- (Subtract)’ bevat achttien nummers, die elk gaan over Sheerans persoonlijk verdriet. De plaat verschijnt een dag nadat de rechter in New York had geoordeeld dat de zanger zich niet schuldig heeft gemaakt aan plagiaat.

De Britse muzikant Ed Sheeran (32) releasete vandaag een nieuw album aan: ‘-‘, ofwel ‘Subtract’. Hiermee voltooit hij na twaalf jaar eindelijk de ‘Mathematics’-collectie. Na ‘+’ uit 2011, ‘x’ uit 2014, ‘÷’ uit 2017 en ‘=’ uit 2021, zal ‘-‘ dit hoofdstuk dus afsluiten.

Op 1 maart kondigde de Britse zanger al aan dat hij binnenkort ‘Substract’ zou uitbrengen. Ook liet hij toen al weten dat het een heel emotionele plaat zou worden. De nummers op het nieuwe album reflecteren namelijk het afgelopen jaar van Ed Sheeran, dat naar eigen zeggen één van de moeilijkste jaren van zijn leven moet geweest zijn. “Ik werkte al tien jaar aan ‘Subtract’, probeerde het perfecte akoestische album te boetseren, schreef en nam honderden nummers op met een duidelijke visie van wat ik dacht dat het zou moeten zijn. Toen, begin 2022, veranderden een reeks gebeurtenissen mijn leven: mijn geestelijke gezondheid en uiteindelijk de manier waarop ik naar muziek en kunst keek”, vertelde Ed Sheeran destijds op Instagram.

Zijn vrouw Cherry kreeg afgelopen jaar een tumor toen ze in verwachting was van hun tweede kind. Ze kon niet behandeld worden vooraleer hun dochtertje geboren werd, en daarbovenop verloor hij ook nog eens zijn beste vriend. “Ik heb dit album gemaakt als een manier om de dingen die zich in mijn hoofd afspelen te begrijpen, en ik ben er enorm trots op”, zegt Ed Sheeran nu in een openhartige video op Instagram.

Plagiaatzaak

Dat Ed Sheeran nu een album uitbrengt, is niet onwaarschijnlijk. Eerder deze week liet de zanger nog weten dat hij dreigde te stoppen met muziek maken als hij schuldig zou bevonden worden aan plagiaat. Die rechtszaak kwam er nadat Sheeran al sinds 2017 aangeklaagd werd door nabestaanden van Amerikaanse singer-songwriter Ed Townsend, die nauw samenwerkte met de Amerikaanse r&b-zanger Marvin Gaye. Het bekende nummer Thinking Out Loud van Ed Sheeran zou volgens zijn nabestaanden het ritme en de melodie uit Marvins Let’s Get It On bevatten.

Ed Sheeran pleitte voor ongelijk en haalde daar zelfs zijn gitaar voor boven. Dat werd blijkbaar door de jury gesmaakt, want gisteren werd Sheeran voor de zaak vrijgepleit.

Meer
Lees meer...