Een auto op overschot? Verhuur hem gewoon!

Heb je thuis meerdere auto’s, maar is er eentje die amper gebruikt wordt? Dan is autodelen vast en zeker iets voor jou. Bij autodelen verhuur je zelf je auto aan iemand, die hem dan kan gebruiken als jij de wagen niet nodig hebt. Op die manier kan je geld verdienen aan je wagen, die anders toch maar stof zou staan te verzamelen.

Meestal wordt de tweede auto in het gezin minder gebruikt. Bijgevolg staat die wagen dan ook vaker in de garage dan dat hij rijdt. In de Verenigde Staten biedt getaround.com daar een oplossing voor. Via een online community kunnen mensen hun overbodige wagen te huur aanbieden. Huurders kunnen de wagen dan gebruiken op de tijdstippen dat de eigenaar hem niet gebruikt. Op die manier kan de verhuurder een centje bijverdienen, wordt de wagen optimaal benut en worden mensen zonder auto geholpen.

De eigenaar bepaalt zelf wanneer hij de wagen verhuurt, aan wie hij dat doet en tegen welke prijs. Terwijl een huurder met de wagen rijdt, is die verzekerd door de verzekeraar van getaround. Als de eigenaar dan weer met zijn wagen wil rijden, treedt zijn eigen autoverzekering weer in werking.

Getaround is nog niet beschikbaar in België, maar ook in ons land zijn er al firma’s die zich specialiseren in autodelen. Het systeem is dus bijzonder handig voor mensen die geen auto hebben, maar af en toe er wel eentje zouden willen gebruiken. Ook mensen die hun tweede wagen amper gebruiken of mensen die twijfelen om een tweede auto te kopen, hebben baat bij het systeem. Daarnaast komt autodelen ook het milieu ten goede. Volgens getaround zorgt elke auto die gedeeld wordt, voor 13 auto’s minder op de baan.

Op reis

Het concept van autodelen kan je eigenlijk het best vergelijken met het concept van airbnb.com, een online community waar mensen hun huis of een overtollige gastenkamer kunnen verhuren. Dat is een uitstekend alternatief voor mensen die op vakantie willen gaan, maar geen zin hebben in een veel te dure hotelkamer.

Meer
Lees meer...