Left Right
scrollTop top

Bekijk de eerste beelden van de vier schattige wolvenwelpjes in Limburg


Wolvenwelpjes Bosland Daltons
© Bron: ANB/INBO

Leuk nieuws voor alle natuurliefhebbers in Vlaanderen. Er zijn namelijk voor het eerst beelden van de kroost van het wolvenkoppel Noëlla en August. Wildcamera’s in Limburg hebben de vier speelse, superschattige wolvenwelpjes kunnen vastleggen.

“Dit is een historisch moment voor het natuurbeheer in Vlaanderen. Voor het eerst in 150 jaar zorgt de wolf voor nakomelingen in ons land. Het is hartverwarmend om de beelden van deze vier sloebers te zien. Ik hoop dat Bosland Daltons, want zo noem ik ze graag, in goede gezondheid verkeren en ongestoord mogen opgroeien,” zegt Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) over de vier wolvenwelpjes.

Wolvin Naya

Sinds begin 2018 is de wolf officieel terug in Vlaanderen. De jaren ervoor waren er soms al doortrekkende dieren gesignaleerd, maar toen vestigde wolf Naya zich in Vlaanderen. Een half jaar later kwam daar met August nog een mannetjeswolf bij. Ondertussen zijn er nog meerdere wolven bijgekomen in ons land.

Officieel was Naya de eerste wolf in meer dan 150 jaar die welpjes op de wereld zette in Vlaanderen. Jammer genoeg werd ze vermoord voor die welpjes oud genoeg waren om zelfstandig te leven en hebben we ze dus nooit te zien gekregen.

Wolf August en wolvin Noëlla

Daardoor is die primeur weggelegd voor wolf August en wolvin Noëlla. Zij hebben zich al enige tijd gevestigd in hun Limburgse territorium. Zo’n acht weken geleden is Noëlla daar ook bevallen. Van kleine pups die maar een halve kilogram wegen, zijn de vier broertjes en zusjes ondertussen uitgegroeid tot schattige wolvenwelpjes die met hun mama en papa op stap mogen in de Limburgse bossen.

Het is daar dat het Agentschap Natuur en Bos de eerste beelden van de mini-wolfjes wist te maken met een wildcamera. Volgens het agentschap stelt het viertal het goed en zijn ze begonnen met de wereld te verkennen door kleine afstanden te doen rond het nest. Omdat verstoring daarbij uit den boze is, houden boswachters en natuurinspectie controles.

Bekijk de vier wolvenwelpjes met Noëlla en August


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…