Elon Musk kondigt aan dat Twitter “cis” en “cisgender” als scheldwoorden zal zien

In een tweet heeft Elon Musk laten weten dat Twitter vanaf nu de woorden “cis” en “cisgender” als een slur of scheldwoord zal bekijken. Wie het gebruikt als scheldwoord, kan dus tijdelijk geband worden van het platform.

Elon Musk, de eigenaar van Twitter, heeft een opvallende nieuwe regel aangekondigd op het platform. Daarbij zullen de woorden “cis” en “cisgender” gezien worden als scheldwoorden en kunnen ze er dus voor zorgen dat je tijdelijk geschorst wordt van Twitter.

Cisgender

Cisgender is het tegengestelde van transgender en wordt gebruikt voor mensen die in het juiste lichaam geboren zijn. Het gaat dus om vrouwen die als vrouw geboren zijn en mannen die als man geboren zijn en zich ook zo voelen.

Twittergebruiker James Esses tweette dat hij “uitgescholden” werd voor “cissy”. “Gisteren, nadat ik een tweet stuurde waarin ik zei dat ik het woord ‘cis’ verwerp en niet zo genoemd wil worden, kreeg ik een hele resem aan berichten van transactivisten over me heen. Ze noemden me ‘cissy‘ en zeiden dat ik cis ben of ik dat nu wil of niet. Beeld je eens in dat de rollen omgekeerd zouden zijn.”

Daarop reageerde Twitter-eigenaar Elon Musk: “Herhaalde, gerichte intimidatie tegen een account zal ertoe leiden dat de intimiderende accounts op zijn minst tijdelijk worden geschorst. De woorden ‘cis’ en ‘cisgender’ worden gezien als scheldwoord op dit platform.” Op dit moment zijn de woorden echter nog niet opgenomen in de lijst met verboden woorden op Twitter. Als dit echt doorgevoerd wordt, zal Twitter het eerste socialemediaplatform zijn dat deze woorden als beledigend ziet.

Meer
Lees meer...