Elon Musk zegt dat hij dit jaar meer dan 11 miljard dollar aan belastingen moet betalen

Tesla-baas Elon Musk heeft op Twitter opnieuw alle aandacht naar zich toegetrokken. Hij liet maandag via het platform weten dat hij dit jaar maar liefst 11 miljard dollar aan belastingen moet betalen.

“Voor wie het zich afvraagt, ik zal dit jaar meer dan 11 miljard dollar aan belastingen betalen”, schreef Musk op Twitter. Dat ligt in lijn met de verwachting van de Amerikaanse nieuwssite CNBC. Die voorspelde dat Musk dit jaar 12 miljard dollar aan belastingen zou moeten betalen.

Eerder deze maand liet Musk al op Twitter weten dat hij dit jaar meer belasting zou betalen dan “enig andere Amerikaan in de geschiedenis”, nadat hij hierover kritiek kreeg van de Democratische senator Elizabeth Warren. De voormalig presidentskandidate riep Musk op om zijn belastingen te betalen.

Poll op Twitter

De tweet van de topman van Tesla komt er nadat hij de afgelopen weken massaal aandelen heeft verkocht om zo belastingen te betalen op de opties die hij uitoefent. Musk ontvangt immers geen loon of andere extralegale voordelen. Hij wordt betaald in aandelenopties. Zo beschikt hij over opties die in augustus 2022 aflopen. Hij heeft de afgelopen maanden al heel wat van die opties uitgeoefend.

Sinds de befaamde poll op Twitter is het aandeel van Tesla met zo’n 23 procent gezakt. In vergelijking met de start van het jaar is het aandeel wel nog zo’n 28 procent meer waard. Daar komt nog eens bij dat de uitoefenprijs van de aandelen 6,24 dollar bedraagt. Ter vergelijking: één aandeel van Tesla is op dit moment 932 dollar waard. Dat is dus een mooi rendement voor Musk.

Rechtszaak tegen Musk

Die poll krijgt nu wel een staartje. Enkele dagen geleden werd bekend dat een Tesla-belegger een rechtszaak aanspant tegen de fabrikant van elektrische voertuigen vanwege de berichten die Musk op sociale media plaatste, waaronder de Twitter-peiling.

Belegger David Wagner wil toegang tot interne documenten om te onderzoeken of Tesla en Musk de beursregels hebben overtreden en of het bestuur van Tesla wel zijn fiduciaire verantwoordelijkheid heeft genomen.

(evb)

Meer
Lees meer...