Erik Van Looy blikt vooruit op nieuw seizoen ‘De Slimste Mens ter Wereld’: “We hebben al 7 kandidaten”

Hoewel het 21ste seizoen van De Slimste Mens ter Wereld nog maar enkele maanden achter ons ligt, is de voorbereiding op het volgende seizoen al volop aan de gang. Dat bevestigde ook Erik Van Looy aan De Tafel van Gert. Zo hebben er al zeven kandidaten toegezegd, al komen we niet te weten wie dat zijn.

Op donderdag 21 december kroonde Guga Baúl zich tot slimste mens ter wereld door met een tactische meesterzet af te rekenen met Jacotte Brokken in een hoogstaande finale. Charlotte Adigéry ging met de derde plaats naar huis.

22ste seizoen

Ondertussen zijn we meer dan drie maanden verder en is het team volop bezig met het samenstellen van de deelnemerslijst voor het 22ste seizoen. Daarvoor zijn traditioneel 34 namen nodig, dus het is altijd weer een helse klus.

Vorig jaar rond deze tijd kenden we met actrice en comédienne Jade Mintjens en presentatrice en voormalige miss Annelien Coorevits al twee namen. Dit jaar is het echter opvallend stil. “We hebben al zeven kandidaten voor het nieuwe seizoen”, zei Erik Van Looy daarover aan De Tafel van Gert. Hij wou wel niets lossen over wie die personen dan zijn.

Mathieu van der Poel?

Erik Van Looy verklapte meteen ook zijn droomkandidaat. “Ik stuur ieder jaar naar Mathieu van der Poel en hij zegt ieder jaar toe. Maar daarna moet ik naar zijn ploegleiders Christoph en Philippe Roodhooft bellen”, klinkt het. “En dan moet ik ‘nee’ zeggen”, beamen die van aan dezelfde tafel.

Bekijk hier het fragment uit De Tafel van Gert:

Meer
Lees meer...