Eurovisiesongfestival: Jérémie Makiese zet een goede prestatie neer in de jurywedstrijd en stijgt opnieuw bij bookmakers

De helft van de punten voor de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival zijn al (dan niet) verdiend. Woensdagavond vond namelijk de generale repetitie namelijk plaats waarbij de jury zijn punten uitdeelt. De Belgische deelnemer Jérémie Makiese zette in die wedstrijd een puike prestatie neer zonder fouten en stijgt daardoor meteen weer enkele plaatsen bij de bookmakers.

Woensdagmiddag schreven we dat het er benauwd begon uit te zien voor België om de finale te halen. De tweede repetitie van Jérémie Makiese was minder overtuigend dan die van enkele rechtstreekse concurrenten. Daardoor was hij bij de bookmaker weggezakt naar de 25ste plaats. Zo zou hij maar heel nipt bij de eerste tien eindigen in zijn halve finale en zich zo plaatsen voor de finale van zaterdag 14 mei.

Na woensdagavond is de hemel gelukkig opnieuw wat opgeklaard. We zagen Jérémie Makiese tijdens de jurywedstrijd een goede prestatie neerzetten. Hij moest als zestiende van de achttien landen aantreden en verdween daardoor wel een beetje tussen het vele geweld van de tweede halve finale. Zelf maakte hij echter geen fouten en haalde hij vocaal alle noten in zijn nummer Miss You.

Finaleplaats?

Ook de bookmakers lijken die mening aangedaan, want België steeg meteen weer enkele plaatsen. Momenteel staat hij 21ste van de 33 overgebleven landen. Dat brengt hem in de tweede halve finale op een achtste plaats met een mooie voorsprong op plaats 11. Voorlopig lijkt dat dus voldoende voor een plaatsje in de finale van zaterdag 14 mei. Als Jérémie zich effectief weet te plaatsen, is het het tweede jaar op rij dat België de finale haalt, na Hooverphonic vorig jaar.

Maak de tweede halve finale nog leuker met onze Eurovisie Bingo!

Meer
Lees meer...