Eurovisiesongfestival: België zakt weg bij de bookmakers; vanavond juryfinale voor Jérémie Makiese

Als het van de bookmakers afhangt, wordt het zeer nipt voor een finaleplaats voor België op het Eurovisiesongfestival. Miss You van Jérémie Makiese is de laatste dagen bij de bookmakers serieus weggezakt en zal dus donderdag een topprestatie moeten neerzetten, wil hij zaterdag nog eens in actie komen.

Sinds dinsdagavond kennen we kennen we alvast de eerste tien landen die zich wisten te plaatsen voor de finale van het Eurovisiesongfestival van komende zaterdag op 14 mei. Zij voegen zich bij de zogenaamde Big Five – Italië, Spanje, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk – die als grootste geldschieters automatisch in de finale mogen aantreden.

Steile van bij bookmakers

Donderdagavond komen daar nog eens tien gekwalificeerden bij uit de tweede halve finale. In die halve finale treedt ook België aan met Jérémie Makiese. Hij brengt het nummer Miss You. Daarmee komt hij als zestiende en dus derde laatste in actie.

Lang deed België het verrassend goed bij de bookmakers en bij de bekendmaking van ons nummer stonden we zelfs bijna in de top tien volgens hen. Sindsdien is Jérémie Makiese echter geleidelijk weggezakt. Een week geleden stond Miss You rond plaats 18, maar na de tweede repetitie lijkt de steile val ingezet. Op dit moment staat België op een 25ste plaats.

Jurywedstrijd

Dat zou willen zeggen dat hij juist wel nog de finale haalt, maar de marge is flinterdun. Jérémie zal dus een topprestatie moeten neerzetten, te beginnen met vanavond al. Op woensdagavond komt hij namelijk in actie in de jurywedstrijd. Daar valt er dus al de helft van de punten te verdienen. Het publiek zelf stemt de dag erna tijdens de liveshow.

België is voor het eerst te zien in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival op donderdag 12 mei.

Meer
Lees meer...