Eurovisiesongfestival: Noorse inzending Subwoolfer spot in nieuw nummer met mysterieuze identiteit

Het is ondertussen al meer dan een week na het Eurovisiesongfestival en nog steeds weten we niet wie er achter de gele maskers van Subwoolfer zit. Veel fans van de wedstrijd hadden verwacht dat de Noorse inzending zijn identiteit ging bekendmaken na het Songfestival, maar dat blijkt niet het geval te zijn. Subwoolfer maakte daarentegen een opvallend nummer waarin ze spotten met het mysterie.

De Noren (?) van Subwoolfer zorgden al voor de start van het Eurovisiesongfestival voor een hype met hun nummer Give That Wolf A Banana. Op het podium verschijnt het duo namelijk in gele wolvenmaskers en kan je dus niet zien wie ze echt zijn. Daarnaast worden ze bijgestaan door drie al even geheimzinnige dansers en een onherkenbare astronaut.

Die laatste bleek na de halve finale ontmaskerd als TIX, de Noorse deelnemer van 2021. Toen diezelfde TIX tijdens de finale ineens de punten van de Noorse jury afriep, ontstond er zelfs over de identiteit van ‘dj astronaut’ opnieuw twijfel.

Ylvis of Ben Adams?

De twee frontmannen van Subwoolfer, dat als elfde eindigde tijdens het Songfestival, gaan voorlopig dus nog steeds door het leven met hun fictieve namen Keith en Jim. Toch zijn er heel wat theorieën over hun werkelijke identiteit. De populairste daarvan is dat het duo Ylvis zou zijn. Die Noorse broers gingen in 2013 viraal met het nummer The Fox (What Does the Fox Say?).

De meest geloofwaardige theorie daarentegen is dat een van de wolven Ben Adams is. Dat is een Britse zanger die enige tijd deel uitmaakte van de Noorse boyband A1. De Britse deelnemer Sam Ryder bevestigde na het Songfestival zelfs dat Ben Adams inderdaad de ene helft van Subwoolfer is.

Subwoolfer zelf heeft op dat laatste gerucht voorlopig nog niet gereageerd. Wel lanceerde de groep op YouTube een nieuw nummer Space Kelly, een parodie het bekende Grace Kelly van Mika. In dat lied spotten ze met de vele speculaties rond hun identiteit. Ze vernoemen zelfs enkele mogelijke hoofdverdachten, waaronder ook Ylvis. Wie Jim en Keith echt zijn, komen we wel nog niet te weten.

Luister hier naar Space Kelly van Subwoolfer:

Meer
Lees meer...