Experts op TikTok zeggen dat het ongezond is om elke dag je bed op te maken

Op TikTok leer je soms dingen bij. De mensen achter het account cleanhome_cleanmind, die zichzelf kuisexperten noemen, lieten namelijk weten dat het niet gezond is om je bed elke dag op te maken.

Goed nieuws voor de luieriken onder ons. Het TikTok-account cleanhome_cleanmind beweert namelijk dat het ongezond is om elke dag je bed op te maken. Dat zou de kans op huisstofmijt vergroten. Het is wel belangrijk om elke ochtend je kamer en beddengoed te verluchten.

Huisstofmijt

Wie aan TikTok denkt, die denkt vaak aan gekke dansjes en bizarre verhalen. Toch bestaan er ook heel wat accounts die tips en tricks meegeven die belangrijk kunnen zijn om een aantal dingen makkelijker te maken. Zo is er ook het account cleanhome_cleanmind, dat zichzelf dé kuisexpert noemt.

Het account deelt verschillende tips en tricks die het kuisen makkelijker kunnen maken. Dat kan handig zijn voor jonge mensen die net alleen wonen of studenten die op kot gaan. Zeker wanneer ze een tip delen waarvoor je helemaal niets moet doen. In een recente video legt het account namelijk uit dat het onnodig is om elke dag je bed mooi op te maken. Sterker nog, het zou zelfs ongezond zijn.

“Je moet nooit je bed op maken ’s ochtends”, schreven ze bij de video. “Je lakens openleggen voor minstens één uur is wel belangrijk, zo kan je de huisstofmijt verminderen. Ook het raam openzetten is een goede oplossing.” Het opmaken van je bed kan er namelijk voor zorgen dat al het vocht zich ophoopt onder de lakens, waardoor het ’s avonds minder aangenaam wordt om in te slapen. Of het advies nu klopt of niet, wij willen het graag geloven!

Bekijk de TikTok hier:

@cleanhome_cleanmind #cleantok #cleanhacks #mumsoftiktok #cleaning ♬ original sound – Tori
Meer
Lees meer...