Dit zag je niet in ‘De Expeditie: Groenland’: Joris en Sven zijn ook in de hut wc-verantwoordelijken

Nog drie afleveringen en de groep van De Expeditie: Groenland komt aan in Sissimut in het westen van Groenland. Voor ze hun aan hun laatste tocht beginnen, slaapten de deelnemers nog één keer in een hutje. Hoewel het daar leek alsof alle rollen even wegvielen, waren Joris Hessels en Sven Mary toch nog steeds verantwoordelijk voor het sanitair. En dat is ook in zo’n hut geen pretje.

In De Expeditie: Groenland ondernemen acht bekende Vlamingen de 164 kilometer lange Arctic Circle Trail van Kangerlussuaq naar Sissimut in het westen van Groenland. Ze trekken al langlaufend met een slee van 40 kilogram door het desolate gebied in ijskoude omstandigheden tot 35 graden onder het vriespunt.

Het gezelschap bestaat uit actrice Tine Embrechts, televisiemaker Joris Hessels, presentator Viktor Verhulst, advocaat Sven Mary, actrice Lynn Van Royen, politica Jinnih Beels, influencer Average Rob en zangeres Pommelien Thijs.

Einde in zicht

De tocht van De Expeditie: Groenland zit er bijna op. Na bijna twee weken begint de groep vanavond aan hun laatste drie dagen van de tocht. Die gaat van start in een hut, maar nadien staat hen nog drie dagen vol koude te wachten.

Die koude wordt al best gevaarlijk wanneer ook de wind verschijnt. ’s Nachts wordt de groep zo opgeschrikt door een stevige windvlaag waarbij de keukentent gaat vliegen. Dat is levensgevaarlijk, want als die tent verdwijnt is er geen eten én geen water meer.

Sanitair

Maar voor die spannende tocht bracht de groep dus nog een tijd in een hutje door. Daarbij bleven Joris en Sven verantwoordelijk voor het sanitair. En hoewel het deze keer niet om een kleine pot ging, was het toch geen fijn werkje.

In een video die niet in de afleveringen te zien was, roept Henk-Jan het duo Joris en Sven terug samen. Zij moeten namelijk de zak vol uitwerpselen uit de wc verwijderen. Daarbij neemt Joris duidelijk het voortouw, maar een fijn werkje blijkt het alleszins niet te zijn.

Bekijk het fragment hier.

De Expeditie: Groenland is elke maandag om 21.10 uur te zien op Play4.

Meer
Lees meer...