‘Ferrari’, met Adam Driver en Penélope Cruz, krijgt nieuwe trailer

Het iconische rood van automerk Ferrari komt volgend jaar naar het witte doek. Dat verschijnt de biopic over legendarische autopiloot en -pionier Enzo Ferrari namelijk in de cinema. Een nieuwe trailer van Ferrari belooft alvast veel goeds.

Er lijkt de laatste tijd een nieuwe trend te zijn ontstaan in het maken van biopics. Zo was er uiteraard recent het enorm succesvolle Oppenheimer. Daarnaast konden we ook kijken naar Elvis en krijgen we de andere kant van dat verhaal binnenkort te zien in Priscilla. In de nabije toekomst volgen ook nog films over onder andere Napoleon, Bob Marley, Diana Nyad, Michael Jackson en Amy Winehouse.

Enzo Ferrari

Aan dat lijstje kan ook Enzo Ferrari toegevoegd worden. In Ferrari kruipt Adam Driver namelijk in de huid van deze Italiaanse voormalige autocoureur. Die beleefde in de zomer van 1957 een moeilijke periode. Zowel op privévlak als op zakelijk vlak gaat hem allerminst voor de wind. Zo staat zijn autobedrijf op de rand van het faillissement, dreigt zijn huwelijk met vrouw Laura (Penélope Cruz) te stranden en heeft hij juist afscheid moeten nemen van zijn zoon Dino.

De oplossing om dat alles te redden voor Enzo lijkt het winnen van de Mille Miglia. Dat is een autorace van bijna 1.600 kilometer doorheen Italië.

Adam Driver en Penélope Cruz

De hoofdrol in Ferrari wordt dus gespeeld door Adam Driver. Het duurde even voor de productie bij hem uitkwam, want eerst werd er met onder andere Christian Bale en Hugh Jackman onderhandeld. Uit de eerste beelden lijkt de keuze voor Adam Driver alvast de goede te zijn. Naast Penépole Cruz zien we verder ook nog onder andere Shailene Woodley (The Fault in Our Stars) als Lina Lardi, Gabriel Leone (Dom) als Alfonso de Portago, Sarah Gadon (Enemy) als Linda Christian, Jack O’Connell (Unbroken) als Peter Collins en Patrick Dempsey (Grey’s Anatomy) als Piero Taruffi.

De regie van Ferrari is in handen van Michael Mann. Die maakte in het verleden onder andere The Insider en The Aviator.

Bekijk hier de trailer van Ferrari:

Ferrari verschijnt in het voorjaar in de Belgische cinemazalen. De film is deze week wel al te zien op Film Fest Gent.

Meer
Lees meer...