Filmdocumentaire ‘Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club’ met Bong Joon-ho krijgt officiële trailer

Netflix pakt binnenkort uit met een documentaire over de Zuid-Koreaanse cinema. Voor de documentaire kon de streamingdienst Bong Joon-ho strikken, die in 2020 vier Oscars in ontvangst mocht nemen voor zijn film Parasite.

Sinds het succes van Parasite van Bong Joon-ho is de Zuid-Koreaanse cinema opnieuw booming. Maar het land kent een rijke filmgeschiedenis, waar Netflix, samen met Bong Joon-ho, dieper op zal ingaan in de nieuwe documentaire Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club.

Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club

De documentaire speelt zich af in de jaren 90 en volgt de filmclub Yellow Door, waarvan Bong Joon-ho deel uitmaakte. Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club wordt geregisseerd door Lee Hyuk-rae, die ook zelf lid was van de club.

In Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club zullen we de jonge Bong Joon-ho te zien krijgen die zijn eerste kortfilm Looking for Paradise maakte. Deze film, een stopmotionanimatiefilm over een gorilla die een donkere en vuile kelder verlaat om te ontsnappen aan mestkevers, werd speciaal voor de leden van de Yellow Door Film Club gemaakt. De film werd één keer vertoont op een feestje van de club en werd zo door maar tien mensen gezien. Maar daar komt met Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club verandering in. Want de kortfilm zal verwerkt worden in de Netflixdocumentaire. “Het was de eerste keer dat ik iets maakte met een verhaallijn”, vertelt Bong Joon-ho over de kortfilm. “De essentie van de films van Bong was al meteen duidelijk in die film”, horen we een ander lid van de club zeggen. “We wisten dat hij het zou maken, maar we hadden nooit kunnen dromen dat hij het zo ver zou schoppen.”

Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club is vanaf vrijdag 27 oktober 2023 te vinden op Netflix.

Bekijk hier de officiële trailer voor Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club:

Yellow Door: ’90s Lo-fi Film Club verschijnt op vrijdag 27 oktober 2023 op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Neem dan een kijkje op onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...