Left Right
scrollTop top

‘Friends’-attributen worden geveild voor het goede doel!


Friends Veiling
© Warner Bros./Netflix

Elke vriendengroep heeft wel zo iemand die beweert dat hij of zij een grotere Friends-fan is dan rest. Wel, die kan zich nu bewijzen! Want in december worden een hele hoop attributen uit de mooiste sitcom ter wereld geveild voor het goede doel.

Friends-fans, het is tijd om je vrienden te overstijgen! Want in december gaan een hele hoop rekwisieten en attributen uit de reeks onder de hamer. Mensen blijven de sitcom onthouden, ook al werd de eerste aflevering ondertussen al 25 jaar geleden uitgezonden.

Verjaardag blijft maar duren

Daar zijn verschillende redenen voor. Denk maar aan de meest opvallende karaktertrekken, acties en uitspraken van de belangrijkste Friends-personages. Die zijn zó opvallend dat Google ze nog even in de verf zette voor de 25ste verjaardag van de reeks.

En die verjaardag lijkt maar niet ten einde te komen. We kregen bijvoorbeeld al een unieke LEGO-collectie voor de kiezen en een al even unieke – maar net iets minder geslaagde – bioscoopmarathon. Daarbovenop gooide HBO ook nog het nieuws dat er een reüniespecial aan zit te komen. En nu volgt er ook nog een Friends-veiling!

Veiling voor het goede doel

Die gebeurt in samenwerking met de maker van Friends, Warner Bros., en de winst gaat naar het goede doel. Het doel dat gekozen werd, heet The Trevor Project. Het is de grootste organisatie ter wereld die zich bezighoudt met zelfdoding onder LGBTQ+-jongeren. De organisatie wil die daden zoveel mogelijk voorkomen en helpt ook bij noodinterventies.

Wat biedt Prop Store zoal aan? Een hele hoop Friends-rekwisieten, zoals de kano waar Chandler en Joey plots hun televisie-avonden in moeten doorbrengen. Ander prachtige objecten in de veiling, zijn bijvoorbeeld Joeys knuffel-pinguïn Hugsy, de cover van de tape Buffay, The Vampire Layer, een replica van de kalkoen (mét fez en zonnebril) en Smelly Cat-kattenbakvulling.

Bieden kan tussen 3 en 17 december.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…