‘Game of Thrones’-acteur Kristofer Hivju waarschijnlijk in ‘The Witcher’

The Witcher wordt vaak “het antwoord van Netflix op Game of Thrones” genoemd. En dat zouden ze bij Netflix wel eens heel letterlijk kunnen nemen. De kans is namelijk redelijk groot dat Tormund-acteur Kristofer Hivju in het tweede seizoen van The Witcher te zien zal zijn.

The Witcher staat nog geen maand op Netflix, en toch is het al zeker dat de serie een tweede seizoen krijgt. Veel is daar nog niet over geweten, maar er doen al heel wat geruchten de ronde over mogelijke acteurs en actrices voor nieuwe rollen.

Eén van die geruchten gaat over Kristofer Hivju. Die naam zal je waarschijnlijk niet al te veel zeggen, maar z’n bekendste rol des te meer. Hivju kroop namelijk in de huid en de warme kleren van Game of Thrones-held Tormund Giantsbane.

Foutje?

Geruchten zijn natuurlijk vaak niet meer dan dat: geruchten. Maar in ’t geval van Hivju en het tweede seizoen van The Witcher gaat het toch nét iets verder. Regisseur Stephen Suvjik had namelijk een foto gedeeld op Instagram, met enkele opvallende hashtags.

Na een duidelijke verwijzing naar The Witcher, volgden de namen Henry Cavill en Anya Chalotra, de acteurs die de hoofdpersonages Geralt of Rivia en Yennefer vertolken. Die vermeldingen vulde Sivjik aan met de naam Kristofer Hivju. Toeval?

De foto is ondertussen verdwenen van z’n sociale media, en dat maakt alles net nóg opmerkelijker. Heeft Sivjik iets verklapt dat nog geheim was? Mocht het gewoon om een tikfout gaan, zou het toch veel logischer zijn dat hij die gewoon rechtzet?

Bovendien is het oplettende fans ook al opgevallen dat Kristofer Hivju verschillende acteurs uit The Witcher is beginnen volgen. Daarnaast zou z’n agent ook verbonden zijn met het castingteam van de Netflix-reeks.

Game of Thrones-collega’s

https://www.youtube.com/watch?v=wKadxrcKJe4

Mochten de geruchten kloppen, dan wordt “Tormund” al de vierde Game of Thrones-acteur die aan The Witcher meewerkt. Twee anderen waren al op het scherm te zien. Jodhi May (die in Game of Thrones Maggy The Frog speelt) is in The Witcher te zien als Koningin Calanthe. Francis Magee (Yoren uit Game of Thrones) speelt Yurga in de Netflix-reeks.

De derde Game of Thrones-acteur is in The Witcher niet op het scherm te zien, maar heeft achter de schermen wel heel wat voor de serie betekend. Vladimír Furdík, die in de ijzige huid van de Night King kroop voor Game of Thrones, choreografeerde de stunts en gevechten voor het eerste seizoen van de reeks.

The Witcher al helemaal uitgekeken en op zoek naar een andere topserie op Netflix? Neem dan zeker hier eens een kijkje!

Meer
Lees meer...