Geef je al je geld uit aan eten en reizen? Combineer de twee en boek een reisje naar deze steden

Hou je van reizen en gaat al je geld naar eten? Misschien moet je dan eens je twee favoriete bezigheden gewoon combineren en een tripje plannen naar een stad waar je ook lekker kan eten. Eten moet je toch doen, dus waarom niet in het buitenland? Hier kan je naartoe.

1. Athene – Griekenland

Voor heel wat mensen is de Griekse keuken heel erg lekker. En terecht ook, want je hebt heel wat keuze uit zowel warme als koude schotels. Niet alleen hoofdgerechten, maar ook Griekse voor- en nagerechten zijn erg smakelijk. Uiteraard kan je nergens lekkerder Grieks eten dan in Griekenland zelf.

Grieken gebruiken vooral olijfolie en kruiden in hun gerechten. Ze koken vooral met verschillende vleessoorten en met kaas, aubergine, courgette en yoghurt. In desserten gebruiken ze dan weer graag noten en honing.

De Griekse keuken is vooral heel traditioneel. Je kent waarschijnlijk al heel wat gerechten zoals souvlaki, een spiesje dat wordt gegrild op een houtskoolvuur en moussaka, een gerecht gemaakt op basis van aubergine. Sowieso dat deze gerechten in Griekenland nog beter zijn!

2. Mexico City – Mexico

De Mexicaanse keuken heeft eigenlijk een beetje van alles, dus je zal er als foodlover zeker je zin vinden. Naast de typische enchiladas, taco’s en quesadillas vind je daar ook Griekse slaatjes, Indische curries en pittig Thais eten. Verwacht je niet hé?

Als dat niet genoeg is, komen ook heel wat superfoods uit Mexico. Denk maar aan avocado, tomaten, limoen, knoflook, bonen en chocolade. Lekker, gezond en een fiesta in je mond.

3. San Sebastian – Spanje

Aah, Spanje! Eten, een beetje werken, rusten, nog eens eten, nog wat werken en dan weer wat eten. Hoe kan je het niet hebben voor zo’n mentaliteit? Net omdat het leven van Spanjaarden een beetje draait rond eten, zijn ze daar ook heel goed in.

De Spaanse keuken is erg gevarieerd. Zo heeft het land heel wat invloeden van de streek. Van het Mediterraans fruit tot de kruiden van de Moren, in Spanje vind je zeker wat lekkers. De gerechten zijn zo afwisselend dat de Spanjaarden zelf niet weten wat eten. Daarom zijn ze op iets geweldig gekomen: tapas! Gotta love it!

4. Jaipur – India

India is nu niet meteen een land dat je impulsief kan vastleggen en naartoe kan gaan wanneer je wil. Maar als je houdt van eten, moet je daar ooit wel zeker naartoe.

De Indische keuken is zo gevarieerd en de gerechten hangen een beetje af van de regio en religie. Dankzij de kruiden die ze gebruiken, worden alle gerechten speciaal. Of je nu houdt van zoet, zout of pikant, in de Indische keuken vind je zeker iets dat je lust.

In het land zijn ze vooral gespecialiseerd in het bereiden van groenten met rijst, linzen of naan (een soort brood). Er bestaan heel wat variaties hierop met verschillende sauzen, vlees en zeevruchten. Wij willen gewoon alles proeven!

5. Istrië – Kroatië

Ook de Kroatische keuken kent invloeden van landen uit de regio. Er is wel een verschil tussen het binnenland en de kuststreek. In het binnenland herken je Hongaarse, Oostenrijkse en Turkse gerechten terwijl je aan de kuststreken vooral de Griekse en Romeinse keuken terugvindt.

Door de verschillende keukens heb je natuurlijk ook verschillende gerechten. Gegrild vlees, visgerechten, slaatjes, unieke kruiden en eigen kazen worden overal in het land op een andere manier klaargemaakt. Maar als je naar Istrië, een schiereiland in de Adriatische Zee, gaat, zal je de heerlijke keuken van Kroatië zeker appreciëren.

6. Beirut – Libanon

https://www.instagram.com/p/B08uODwhc4f/?utm_source=ig_web_copy_link

Je denkt waarschijnlijk niet meteen aan Libanon als je denkt aan lekker eten. Maar het land heeft heel wat lekkere bordjes te bieden.

De Libanese keuken kent veel invloeden van buitenaf. Zo herken je gemakkelijk Armeense, Perzische en Koerdische gerechten op het menu.

Libanon staat vooral bekend om hummus en taboulé. Maar een Libanese mezze (=kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken) bevat veel meer dan dat. Zo gebruikt de lokale bevolking heel wat kruiden en verschillende soorten geitenkaas in hun gerechten. Heerlijk om eens uit te proberen tijdens je reis naar dit wondermooie land.

7. Kopenhagen – Denemarken

Deense gerechten zijn opeens erg populair geworden. De nieuwe ‘Nordic Cuisine‘ heeft zijn intrede gemaakt in 2003 in Kopenhagen en sindsdien kunnen heel wat ontbijthuizen en restaurants niet meer zonder. Maar the real deal vind je natuurlijk in de stad zelf.

Als je houdt van uitgebreid brunchen, is Kopenhagen de place to be. Lunchmenu’s met verschillende broodjes en beleg vind je zeker in de stad. Ook als je een zoetekauw bent, moet je zeker langs een bakker lopen voor een ‘Danish pastry‘ of gewoon een koffiekoek.

In Denemarken kan je natuurlijk ook lekker dineren. Van vleesgebakjes en visgerechten tot klassieke gerechten met aardappels. Je vindt dat allemaal daar in het noorden.

8. Hanoi – Vietnam

De Vietnamese keuken heeft heel wat te bieden en is ook erg gebalanceerd. Hierdoor wordt Vietnamees eten beschouwd als één van de gezondste ter wereld. Of je nu kiest voor een groentesoepje of een rijstgerecht, je vitamientjes krijg je zeker binnen.

Ingrediënten zoals rijst, groenten, soyasaus, koriander, limoengras en Thaise basilicum zijn heel typisch in deze keuken. Er zijn heel wat variaties waardoor je het eten nooit beu wordt. Lekker smullen dus!

9. Budapest – Hongarije

Hongaars eten is erg lekker en heeft veel meer te bieden dan alleen goulash. Als je houdt van vlees, dan moet je Budapest meteen op je lijstje zetten. Hongaren verspillen niets en eten zelfs de tong, ingewanden en testikels van een dier.

Ook vegetariërs vinden hier wat naar hun zin. Zo kan je bijvoorbeeld Langos, een gefrituurde snack met een basis van deeg en aardappel, uitproberen.

Maar eerlijk is eerlijk, de Hongaarse keuken bestaat vooral uit vleesgerechten.

10. Mendoza – Argentinië

De Argentijnse keuken draagt invloeden van de Spaanse en Italiaanse. Maar toch zijn de gerechten een beetje anders dan we gewend zijn.

Argentinië is een aanzienlijk groot vee- en landbouwland en dankzij de lokale ingrediënten krijgt het eten net dat ietsje meer. Denk maar aan veel vis, vlees en ook groenten. Daarnaast hebben ze ook nog eigen olijfbomen (dus ook olijfolie) en gedroogd fruit die hun gerechten helemaal uniek maken. Eigenlijk zijn ze gewoon van alles voorzien en dat merk je op het Argentijnse menu.

Je zal ook meteen doorhebben dat Argentijnen houden van grillen. Overal waar je gaat eten, zal je de optie hebben om gegrilde gerechten te bestellen. Vlees? Gegrild. Vis? Gegrild. Groenten? Gegrild. Vinden we dat erg? Nee … da’s lekker, lekker, LEKKER!

11. Fez – Marokko

Als je lekker Marokkaans wil eten, moet je naar Fez gaan. De stad waar kruiden naast elkaar worden gestapeld op marktjes zorgt voor een extra touch aan typische Marokkaanse gerechten.

De Marokkaanse keuken bestaat uit lekkere gerechten zoals tajine, couscous of harira, een dikke groentesoep. Deze gerechten heb je waarschijnlijk al eens geprobeerd, maar in Fez worden ze toch net iets traditioneler klaargemaakt en hebben ze een betere smaak dankzij de verse ingrediënten.

Als je ook iets nieuw wil proberen, moet je Baghrir, een Berberse pannenkoek, eens uitproberen. De pannenkoek is niet zoet, maar kan je wel zoet maken met lekkere toppings.

Hoe ver ga jij voor een perfecte maaltijd?

Meer
Lees meer...